Menu
'Dit is een goed stel hoor'

'Dit is een goed stel hoor'

Zeven Ajax-fans hadden woensdag de dag van hun leven in de Ajax Experience. Als winnaars van een actie via de officiële Twitter en Facebook van Ajax hadden ze een exclusieve ontmoeting met Frank de Boer en Siem de Jong. Vlak na de onthulling van de kampioensfoto namen de coach en middenvelder van Ajax uitgebreid de tijd voor een foto, handtekening en een praatje.

‘Dit is een goed stel hoor’, klinkt het woensdag aan het einde van de middag in de Ajax Experience. De historische woorden van NOS-commentator Theo Reitsma bij de finale van het EK ’88 worden deze middag tijdens het maken van de groepsfoto opnieuw uitgesproken. De winnaars van de meet & greet staan samen met Frank de Boer, Siem de Jong en de kampioensschaal op een verhoging in de Ajax Experience voor de foto. Alsof ze zojuist zelf de landstitel hebben behaald.

Maurice Lantinga is een van de prijswinnaars. De 45-jarige Ajax-fan uit Amersfoort (‘maar ik ben Amsterdammer’) is samen met een vriend naar de Ajax Experience gekomen voor de exclusieve ontmoeting met De Boer en De Jong. Lantinga: ,,Ik ben al jaren seizoenkaarthouder, maar zo dichtbij als vandaag ben ik nog nooit geweest. Prachtig om even in alle rust een praatje met Frank de Boer en Siem de Jong te kunnen maken”, zegt Lantinga die het ‘Ajax-virus’ naar eigen zeggen met de paplepel via zijn vader kreeg ingegoten.

Prijswinnaar Maurice Lantinga ging uiteraard op de foto met Frank de Boer. Prijswinnaar Maurice Lantinga ging uiteraard op de foto met Frank de Boer.

Eerder op de middag stond Lantinga al even oog in oog met de virtuele Frank de Boer toen hij met de andere winnaars een ronde door de Experience maakte. In de nagebootste kleedkamer ondergingen de winnaars een heuse donderspeech van de coach. Even later nam de ‘echte’ Frank de Boer alle tijd voor de Twitter- en Facebookwinnaars.

Na een klein halfuurtje kwam de bijzondere ontmoeting ten einde. Zo had iedereen - inclusief de coach van Ajax - genoeg tijd om op tijd thuis te zijn voor de halve finale van het EK. Als De Boer en De Jong de Experience verlaten bekijken de winnaars ze vol trots de oogst op hun camera’s en gesigneerde shirts. Deze unieke ervaring neemt niemand ze meer af.

De kampioensfoto is vanaf nu in de Ajax Experience te bewonderen. Kom ook naar het Rembandtplein en onderga een unieke Ajax-beleving in hartje Amsterdam.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Openingstijden Ajax Experience

Op de foto met Siem de Jong én de schaal. Op de foto met Siem de Jong én de schaal.
Frank de Boer nam alle tijd voor de winnaars van de meet & greet. Frank de Boer nam alle tijd voor de winnaars van de meet & greet.
De winnaars van de meet & greet beleefden een mooie middag in de Ajax Experience. De winnaars van de meet & greet beleefden een mooie middag in de Ajax Experience.
De schaal was bij Frank de Boer uiteraard in goede handen. De schaal was bij Frank de Boer uiteraard in goede handen.
Vlak voor de meet & greet onthulde Frank de Boer de kampioensfoto. Vlak voor de meet & greet onthulde Frank de Boer de kampioensfoto.