Menu
'Dit is een schande'

'Dit is een schande'

Als enige Ajacied die in de competitie ook een basisplaats heeft, startte Nick Viergever in het bekerduel met Cambuur. De verdediger is voor aanstaande zondag geschorst, maar stond nu wel in het veld. ‘Dit is een schande’, constateerde de aanvoerder na afloop. ,,Dat is nog mild uitgedrukt”, vond trainer Peter Bosz.

Viergever kreeg zondag in het verloren competitieduel met Twente een tweede gele kaart toen hij hands maakte in het strafschopgebied. De toegekende strafschop bleek de enige goal van de wedstrijd – en dus een nederlaag voor Ajax – op te leveren. Een nieuwe domper volgde deze donderdagavond toen de tweede nederlaag op rij werd geleden. ,,Je mag niet verliezen van Cambuur”, stelde Viergever schuldbewust voor de camera van Fox Sports. ,,De beker staat wel los van de competitie. Je moet zes, zeven wedstrijden alles geven. Als je het dan zo laat afweten…. Eerst moet je je persoonlijke duels winnen, dan komt het voetbal vanzelf wel.’

,,Je mag niet verliezen van Cambuur”, aldus Viergever.
,,Je mag niet verliezen van Cambuur”, aldus Viergever.

Niet volle bak
Peter Bosz was ook zwaar teleurgesteld. ,,Een schande vind ik nog mild uitgedrukt. Ik heb hier geen woorden voor. Dit was de slechtste wedstrijd onder mijn hoede. Het is al de manier waarop we beginnen. Je hebt het er vooraf nog over. Wanneer heeft Cambuur een kans? Alleen als er een ploeg staat die niet volle bak gaat. En precies dat gebeurt. We speelden in een laag tempo. Het sloeg helemaal nergens op. Dan roep je het over jezelf af. Als je zo begint, is het moeilijk om te draaien. We probeerden het nog met drie wissels. Dan scoor je ook nog snel daarna. Maar uiteindelijk hebben we terecht verloren. We maakten nergens aanspraak op. We hebben het als team erg slecht gedaan en zijn ver door de ondergrens gezakt.”

Bosz: ,,Een schande vind ik nog mild uitgedrukt.''
Bosz: ,,Een schande vind ik nog mild uitgedrukt.''
Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees