Menu
'Dit is onze beste seizoenstart ooit'

'Dit is onze beste seizoenstart ooit'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Nemanja Gudelj, Marlous Pieëte, Mitchell Dijks en Matthijs de Ligt wisselen elkaar telkens af. Marlous Pieëte is deze keer aan de beurt.

'Het wordt spannend tegen ADO'

Beste Ajacieden. Het is inmiddels al oktober en we hebben met de Ajax Vrouwen nog geen punt verloren. Onze assistent-trainer Benno Nihom zei laatst dat dit onze beste seizoenstart ooit is. Waardoor het zo goed gaat, weet ik niet precies. We hebben een goede voorbereiding gedraaid, de sfeer is goed en de nieuwe speelsters vallen heel goed binnen de groep. Op tactisch gebied zijn we veel bezig geweest om het spelsysteem aan te passen. Dat dat vanaf dag één ook lukt, is wel bijzonder. Maar vanzelf gaat dat niet; het blijft elke wedstrijd hard werken. We kunnen niet achterover leunen en denken dat het lekker gaat, want even verslappen en je kan zo een misser maken. Aanstaande vrijdag wordt het tegen ADO ook heel spannend. Zij zijn, net als wij, met vier overwinningen gestart. Ik denk ook dat ADO met Twente en Ajax één van de ploegen is die zich voor de play-offs om het kampioenschap zal plaatsen. Tegen ADO vind ik het altijd leuk spelen, want in wedstrijden tegen hen moeten we echt aan de bak.

Nieuwe speelsters
Ik noemde het net al: de nieuwe speelsters passen goed binnen het team. Zelf probeer ik ervoor te zorgen dat ze weten hoe alles werkt hier en dat ze altijd wat te doen hebben. Bovendien vind ik het leuk om te weten hoe sommige dingen in Spanje of Nieuw-Zeeland gaan. Er is een andere dynamiek met vijf buitenlandse speelsters binnen het team. Ik vind dat leuk. Zij zijn nu Nederlands aan het leren, dus af en toe maken ze grapjes met woorden. Onze linksback Davina Philtjens hoort er ook helemaal bij. Hier lag wel eens een stukje chocola, maar daarvan zei zij ‘dat kan je toch geen chocola noemen?’ Dus neemt zij af en toe echte bonbons mee uit België. Toen we tegen PSV speelden, zei de trainer dat als we die wedstrijd ook zouden winnen dat Davina op zijn kosten goede echte bonbons uit België mee mocht nemen. En vrouwen en chocolade is een goede combinatie. Het geheim van ons succes is nu ontrafeld!

'Ik kon de wissel wel begrijpen'

Wissel
Ook afgelopen vrijdag wonnen we dus weer. Ik werd gewisseld. Dan ben ik wel vijf minuten stil op de bank en denk ik aan wat er minder ging in de wedstrijd. Maar later relativeer ik het weer. Ik kon de wissel wel begrijpen. We vielen een beetje stil en dan is het goed een frisse wind in te brengen. De ene keer word ik gewisseld. De andere keer is dat een ander. Dat is geen ramp. Als je elke week de vaste wissel bent, wordt het anders.

De handtekeningenjagers in actie. Foto: Gerard van Hees
De handtekeningenjagers in actie. Foto: Gerard van Hees

Jonge meiden
Na afloop van de wedstrijd staan de jonge fans allemaal langs het veld klaar voor een foto of handtekening. Afgelopen vrijdag was het helemaal druk met jagers en dat zal op 14 oktober bij onze thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle ook zo zijn, omdat het herfstvakantie is. We hebben net nieuwe handtekeningenkaarten, dus die willen ze weer vol hebben. Dat doen we graag want we zien dat het zo wordt gewaardeerd. Toen we de nieuwe handtekeningkaart zagen, waren we wel kritisch op onszelf. De een vond haar shirt vreemd zitten, de andere vond zich op de foto er tien kilo zwaarder uit zien. Maar als je de buitenwacht vraagt, staat iedereen er prima op. Ik heb afgelopen weekend gelijk weer één handtekeningenkaart naar mijn ouders gebracht, net als van de andere jaren. Zij bewaren die voor mij. Dat vind ik leuk voor later.

Vrouwen in FIFA 17
Wat ik ook leuk vind, is dat er in het nieuwe spel FIFA 17 nu ook een Nederlands vrouwenteam zit. Zelf heb ik vorige week op uitnodiging in de FIFA 17 Xperience in Amsterdam gespeeld. Dat was wel lachen. Ik speelde met het Nederlands team, met onder andere ‘onze’ Kelly Zeeman, Merel van Dongen en Desiree van Lunteren. Ik ben helemaal geen gamer, maar vond het wel leuk om te doen, omdat er nu een vrouwenteam is en ik die speelsters herken.