Menu
‘Dit is toch een mooi plaatje?’

‘Dit is toch een mooi plaatje?’

Ajax was vrijdagmiddag te gast in hartje Amsterdam. In de PC Hooftstraat pasten spelers en staf bij sponsor Oger hun nieuwe pakken voor het komende seizoen. Na een aantal achtereenvolgende jaren casual gekleed te zijn gegaan, zitten de Ajacieden nu weer strak in het pak. ,,Ziet er goed uit”, keurde Ricardo van Rhijn het nieuwe outfit in de spiegel.

Sander Lusink van Oger kijkt tevreden toe hoe de selectie en technische staf hun vrijetijdskleding verwisselen voor de op maat gesneden pakken. Met aan de binnenkant een prachtig embleempje waarin Official Ajax club suit 2013-2014 staat. ,,Ik vind het wel leuk dat Ajax weer kiest voor een formeel pak. Het was de afgelopen drie jaar casual, maar nu dit strakke, jonge sexy pak.”
Het pak is van het Italiaanse topmerk Corneliani en speciaal voor Oger gemaakt, weet Lusink. ,,Met een slimfit shirt, een krijtblauw overhemd, smalle das en een azuurblauwe sjaal”, legt de zoon van Oger uit.

Lucas Andersen en Lasse Schöne bekijken zich in de spiegel. Lucas Andersen en Lasse Schöne bekijken zich in de spiegel.

Als de spelers binnenkomen, vindt er een ware metamorfose plaats. De spijkerbroeken en sneakers worden ingeruild voor de nieuwe keurige outfit. Er volgen goedkeurende knikjes van de spelers, die foto’s van zichzelf laten maken in hun prachtige pak en die delen met al hun volgers op social media. ,,Mooi plaatje toch?”, vraagt Ricardo van Rhijn. ,,Ik heb voor het eerst zoiets aan”, bekent hij. ,,Zelf heb ik geen pak in de kast hangen, want die heb ik nog nooit nodig gehad. Ik vind het wel leuk dat er nu voor zo’n pak is gekozen in plaats van wat we vorig jaar hadden. Dit heeft meer klasse, straalt echt iets uit. We ogen volwassen”, concludeert de rechtsback tevreden.

In hun mooie pakken wagen de Ajacieden zich de straat op in Amsterdam Zuid. Daar wordt nog een foto gemaakt, deze keer met de kampioensschaal. Het verkeer moet maar even wachten. Tientallen voorbijgangers scharen zich achter de professionele fotografen en schieten hun fotokaartjes vol. Dan keert de rust terug in de PC Hooftstraat. De spelers en staf kleden zich weer om en wandelen vervolgens een aantal panden verder richting juwelier Schaap en Citroen, importeur van Ajax-sponsor Hublot. Daar krijgen de Ajacieden een kleine rondleiding, waarna de dag erop zit. De spelers stappen de bus in en maken zich op voor de twee oefenwedstrijden van zaterdag.

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Van nieuweling Mike van der Hoorn moeten de maten nog worden opgenomen. Van nieuweling Mike van der Hoorn moeten de maten nog worden opgenomen.
De modebewuste Ajacieden duiken in de catalogus. De modebewuste Ajacieden duiken in de catalogus.
Toevallige passanten maakten opeens de foto van het jaar. Toevallige passanten maakten opeens de foto van het jaar.
Met het team van Oger poseert het team van Frank de Boer in de PC Hooftstraat. Met het team van Oger poseert het team van Frank de Boer in de PC Hooftstraat.