Menu
Dit moet je weten over Schalke 04

Dit moet je weten over Schalke 04

Ajax dient op weg naar een eventuele halvefinaleplaats in de UEFA Europa League af te rekenen met een Duitse opponent. Schalke 04 kwam uit de koker rollen als tegenstander. Ajax.nl praat je kort bij over de nummer elf van de Bundesliga.

* Ajax en Schalke 04 stonden nog nooit tegenover elkaar in Europees verband. De laatste keer dat de Ajacieden een Duitse opponent ontmoetten, was in het seizoen 2012-2013. In de groepsfase van de Champions League werd tweemaal verloren van Borussia Dortmund.

* Vriendschappelijke wedstrijden zijn er wel geweest tussen Ajax en Schalke. De laatste keer was tijdens het trainingskamp in 2015 in Qatar. Ajax won toen met 2-0 dankzij treffers van Arek Milik en Anwar El Ghazi.

* Het treffen met Schalke 04 betekent een weerzien met Klaas-Jan Huntelaar. De spits kwam tussen 2006 en 2008 zeer succesvol uit voor Ajax. Huntelaar verkaste vervolgens naar Real Madrid en belandde via AC Milan in de zomer van 2010 bij Schalke. De laatste tijd komt de spits weinig aan spelen toe.

* Speciaal is het duel ook voor Ajacied Heiko Westermann. De ervaren verdediger heeft een verleden bij Schalke. Westermann was tussen 2007 en 2010 actief voor de Koningsblauwen.

Jetzt reinklicken: Markus #Weinzierl und Christian #Heidel zum #UELdraw und Mainz 05. #S04 https://t.co/zlvO8ZPWYt

— FC Schalke 04 (@s04) 17 maart 2017

* Schalke 04 won één grote prijs in Europa, de UEFA Cup in 1997. Dat gebeurde onder leiding van Huub Stevens, die in 2000 tot trainer van de eeuw werd verkozen. Stevens was één van de drie Nederlandse trainers van Schalke. Fred Rutten en Eddy Achterberg waren de anderen. Laatstgnoemde nam kortstondig op interim-basis de honneurs waar.

* Schalke 04 is de huidige nummer elf van Duitsland en verkeert niet in grootse vorm. Slechts drie van de laatste twaalf competitieduels werden in winst omgezet. Toch kan de ploeg wel omhoog kijken. De achterstand op nummer zes Frankfurt bedraagt maar vijf punten.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Pro Shots/Witters