Menu
'Dit soort dingen zijn uit den boze'

'Dit soort dingen zijn uit den boze'

Algemeen directeur Edwin van der Sar keurde na afloop van de wedstrijd bij Standard Luik (1-1) het gedrag van een gedeelte van de Ajax-fans ernstig af. Er werd vuurwerk richting het veld en een aan het uitvak aangrenzend supportersvak van Standard gegooid.

Het Europa League-duel werd in de zesde minuut kortstondig stilgelegd. ,,Het is een smet op deze wedstrijd en de goede Europese campagne die we hebben gedraaid”, baalt Van der Sar. ,,Dit soort dingen zijn absoluut uit den boze.”

Veiligheidsmaatregelen

,,We doen er als clubs alles aan om de veiligheidsmaatregelen zo goed mogelijk te treffen”, stelde Van der Sar. ,,De supporters zijn twee keer gefouilleerd: eerst in Nederland en vervolgens ook nog bij het stadion door de Belgische politie. Het is zonde dat dit soort dingen, die niet op een voetbalveld thuishoren, gebeuren. Het schijnt dat er ook nog iemand gewond is geraakt. We hopen uiteraard dat het met die persoon goed gaat. Uiteraard hebben we onze verontschuldigingen aangeboden aan Standard Luik, zoals zij twee maanden geleden bij ons ook hebben gedaan."

Smet op Europese campagne

Van der Sar benadrukt wel dat zijn kritiek op slechts een klein gedeelte van de Ajax-fans is gericht. ,,Van de 1400 meegereisde fans zijn er waarschijnlijk zo'n 1380 die ons goed hebben gesteund. Jammer dat er toch een smet op een verder prachtige Europese campagne is gekomen. We waren al na vier wedstrijden gekwalificeerd en vandaag speelden we met acht jongens uit onze eigen opleiding.”