Menu
‘Dit soort duels moeten we winnen’

‘Dit soort duels moeten we winnen’

Ajax neemt het zondag in de ArenA op tegen Vitesse. Kennedy is na zijn uitstapje met de Zweedse nationale ploeg weer klaar om Ajax aan een zege te helpen.

Kennedy stond vrijdag voor het eerst in bijna twee weken weer op het trainingsveld van Ajax. Kennedy stond vrijdag voor het eerst in bijna twee weken weer op het trainingsveld van Ajax.

Kennedy Bakircioglu stond vrijdag voor het eerst in bijna twee weken weer op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. De aanvaller kwalificeerde zich woensdag met Zweden voor het EK 2008. ,,Of we nog feest gevierd hebben?”, lacht hij na afloop van de oefensessie. ,,Ja, natuurlijk. Iedereen in Zweden is blij dat we het gehaald hebben. Ik denk ook echt dat we thuishoren op het EK. We hebben een sterk team dat bestaat uit een mix van ervaren en jonge spelers.”

Misschien komen Zweed Kennedy en Roemeen Nicolae Mitea elkaar komende zomer tegen tijdens het EK 2008. Misschien komen Zweed Kennedy en Roemeen Nicolae Mitea elkaar komende zomer tegen tijdens het EK 2008.

Zweden stelde de kwalificatie woensdag veilig dankzij een 2-1-thuiszege op Letland. Vier dagen eerder verloren de Scandinaviërs nog met 3-0 in en tegen Spanje. ,,Je hebt goede en minder goede dagen”, zegt Kennedy over de wedstrijd waar hij tachtig minuten in actie kwam. ,,En daarnaast was Spanje gewoon ook heel goed.” Woensdag tegen Letland deed Kennedy niet mee. Wat is zijn plaats precies binnen het team van bondscoach Lars Lagerbäck? ,,Mijn grootste concurrenten zijn Fredrik Ljungberg en Christian Wilhelmsson”, legt hij uit. ,,Maar ik zit dicht bij het basisteam en de coach is tevreden over me. Als ik dit seizoen gewoon goed presteer bij Ajax, zal mijn rol bij Zweden ook belangrijker worden.”

Kennedy is ondanks zijn internationale uitstapje fit genoeg om zondag tegen Vitesse in actie te komen. ,,Al voelde ik vandaag tijdens de training nog wel dat ik veel gereisd heb.” Ajax moet zondag tegen Vitesse drie punten pakken, beseft Kennedy. ,,Vitesse gaat redelijk goed dit seizoen, maar toch moeten we dit soort wedstrijden gewoon winnen. Als we daarin slagen, maken we een goede kans om de titel te pakken. Want ik ga er vanuit dat onze concurrenten hier en daar wel punten zullen verspelen. Ook tegen de kleinere ploegen.”