Menu
'Dit verlies was onnodig'

'Dit verlies was onnodig'

Twee Ajacieden met een nét iets ander verhaal in de catacomben van de Grolsch Veste na de verloren Supercupwedstrijd. De nederlaag tegen Jong FC Twente (2-0) stelt zowel de keeper als de smaakmaker uit de A-selectie teleur. Christian Eriksen en Mickey van der Hart bekijken de nabije toekomst met nét een andere blik en ander perspectief.

Eriksen is een winnaar onder de winnaars. De Deen wil alles winnen. Dus ook een wedstrijd om de Supercup voor Beloften; voor Eriksen vooral bedoeld als kans om extra wedstrijdritme op te doen. De Deen heeft tegen de Tukkers van Patrick Kluivert een dik uur meegespeeld. ,,Het was in het begin een beetje op gang komen, terug naar de basis zeg maar’’, omschrijft Eriksen zijn langste wedstrijd van ’12 – ’13 tot nu toe. In het oefenduel met Norwich City maakte de linkermiddenvelder zijn wedstrijdrentree na de zomerstop. ,,De eerste helft was warm lopen, zeg maar. In de tweede helft had ik het gevoel weer terug te zijn. Dit resultaat is jammer. Het is lelijk zilver. Al beschikt Twente ook wel over een aardige ploeg.’’

Mickey van der Hart kan terugkijken op een goede, eerste volledige wedstrijd van 2012 – 2013. In mei keepte hij zijn laatste (kampioens)wedstrijd als A-junior tegen en bij De Graafschap. Sinds zijn promotie naar de A-selectie, waar ervaring lonkt als derde keeper, bleef het bij trainen alleen. Tot aan de Supercup. Het aanstormende keeperstalent heeft ondanks de nederlaag reden tot tevredenheid.

Mickey van der Hart keepte een goede eerste 90 minuten van zijn seizoen, maar kon de 2-0 (uit een penalty) toch niet voorkomen. Mickey van der Hart keepte een goede eerste 90 minuten van zijn seizoen, maar kon de 2-0 (uit een penalty) toch niet voorkomen.

,,Elke nederlaag is vervelend’’, stelt Van der Hart bij het verlaten van de kleedkamer van Jong Ajax. De stem klinkt berustend. ,,Maar ik ben wel blij dat mijn eerste negentig minuten erop zitten. Het ging nog niet helemaal zoals ik wilde, maar ik ben op zich tevreden. Het is zonde dat je hier verliest. Als we voorin ook wat zuiniger waren omgesprongen met balbezit.. Deze nederlaag was in elk geval onnodig. Maar goed, in de tweede helft moesten we wel meer druk zetten. Dan vallen er gaten. Helemaal toen we va banque gingen spelen. Je weet dat de tegenstander dan in de eindfase nog een keer kan toeslaan. Dat gebeurde dan ook.’’

Van der Hart mag zich voorlopig focussen op beter worden; zijn ontwikkeling als doelman staat voorop. Eriksen is gefocust op de klus die Ajax zondag al wacht. Ajax – AZ is het mooie affiche in speelronde één van de nieuwe Eredivisie. ,,Of ik tegen AZ kan spelen, gaan we zien’’, besluit de Deen met een mysterieuze glimlach. ,,Ik las laatst wel ergens dat de trainer me op de bank wil zetten. Ik hoop er zondag zeker bij te zijn. Dat is onze eerste échte wedstrijd. Maar nu voelt mijn lichaam even stuk, vermoeid zeg maar.’’

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Teleurstelling op de bank van Jong Ajax in de slotfase van de Supercupstrijd tegen Jong FC Twente. Teleurstelling op de bank van Jong Ajax in de slotfase van de Supercupstrijd tegen Jong FC Twente.
Teleurgesteld neemt Eriksen de zilveren medaille in ontvangst van Floor Thoolen, in het dagelijkse leven Ajacied maar maandag in de Grolsch Veste present namens de KNVB. Teleurgesteld neemt Eriksen de zilveren medaille in ontvangst van Floor Thoolen, in het dagelijkse leven Ajacied maar maandag in de Grolsch Veste present namens de KNVB.