Menu

D-jeugd maakt indruk in Spanje

De D-jeugd van Ajax heeft op Tenerife tijdens een jeugdtoernooi met Europese topclubs de derde plaats behaald. De formatie van trainer Robin Pronk kon de halve finale net niet winnen van Real Madrid. Dat terwijl Ajax een stuk sterker was. De strijd om de derde plaats won Ajax met overtuiging. Met liefst 4-0 klopten de Amsterdamse mannen hun Parijse leeftijdsgenootjes en kregen ze een staande ovatie van de zesduizend toeschouwers.

Tijdens een buitenlandse trip is het niet louter voetbal wat de klok slaat. Er wordt ook tijd vrij gemaakt voor een excursie. En tsja, dat je dan weer een beroemde voetballer tegen het lijf loopt, is allemaal maar leuk. In dit park liep ook oud-Ajacied Sunday Oliseh rond. Die wilde wel met de talentjes van zijn oude club op de foto.

Real Madrid was niets beter in de wedstrijd tegen Ajax. Maar de Amsterdammers konden in de halve finale hun voorsprong van 1-0 helaas niet uitbouwen, hoewel er kansen genoeg waren. Real Madrid kwam langszij en won na de penaltyreeks. Op de terugweg was er even tijd voor een rondleiding in het Bernabeu-stadion.

Hoewel een finaleplaats net niet voor de mannen van Robin Pronk was weggelegd, werden er wel twee jongetjes van Ajax gekozen in het beste team van het toernooi. Dat terwijl er eigenlijk van elk team maar een uitverkoren zou worden. Maar de organisatie vond Ajax zo goed dat zowel Christian Supusepa (als beste centrumverdediger) als Furdjel Narsingh (beste middenvelder) de prijs kregen.

Foto's: Floris Tholen.