Menu
Dnipro relatief onbekende voor Ajax

Dnipro relatief onbekende voor Ajax

De kracht van Ajax’ komende opponent in de UEFA Europa League laat zich op het eerste oog lastig inschatten. Dnipro Dnipropetrovsk is voor het grote publiek een relatief onbekende. Frank de Boer en Nick Viergever reageerden vrijdag op de loting.

,,Het is nu moeilijk iets te zeggen over de kracht van Dnipro’’, liet De Boer zijn licht schijnen over de club die Ajax op 12 en 19 maart treft in de achtste finales van de Europa League. De Oekraïense club speelt zijn thuisduels in Kiev. In een nog niet eens zo heel grijs verleden, wist Dnipro het PSV bijzonder lastig te maken. ,,Het bleek toen een goede ploeg te zijn. Dnipro is een ploeg met enkele goede Oekraïense spelers én met enkele 'tropische verrassingen.' Je ziet vaker Brazilianen bij zulke clubs, vaak jongens die uit het niks het verschil kunnen maken.'' De Boer wil vanzelfsprekend waken voor onderschatting. ,,Deze loting had misschien slechter gekund. Maar misschien zeggen ze dat bij Dnipro ook wel.''

Ajax bereikte donderdag de achtste finales door Legia Warschau overtuigend te verslaan: 0-3. Dnipro versloeg over twee duels het Griekse Olympiakos. Op Griekse bodem bleek de 2-2 voldoende, nadat Dnipro eerder al voor eigen publiek met 2-0 won. Eerder dit seizoen trof Dnipro in Europees clubverband Hajduk Split, Internazionale, St. Etienne en Qarabag. Ajax begint op 12 maart met een uitwedstrijd. Een week later wacht de return in de Amsterdam ArenA. Ajax speelde nooit eerder een officieel duel met Dnipro Dnipropetrovsk.

Ook Nick Viergever kon kort na de loting bij de UEFA in Nyon weinig zeggen over de sterke en zwakke punten van de komende Europese tegenstander. ,,Maar ik verwacht dat de technische staf ons goed zal inlichten'', vertrouwde de Ajacied op de research van de scouts en analyses van de technische staf. ,,Kiev is ook minder ver reizen. Dat is ook prettig.''

Ajax speelt 19 maart de thuiswedstrijd in de achtste finale van de Europa League tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Koop je tickets via onderstaande link en kom naar de ArenA!

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Koop hier je kaarten voor Ajax - Dnipro