Menu
Documentaire over Bobby Haarms op FOX Sports

Documentaire over Bobby Haarms op FOX Sports

Bob Haarms overleed op 6 juni 2009. Tien jaar na zij dood blikken spelers, trainers, fans, vrienden en schrijver Raymond Bouwman in een intense documentaire terug op de legendarische assistent-trainer van Ajax. De docu 'Bobby' gaat op 5 juni om 20:00 uur in première op FOX Sports.

Bob Haarms werd geboren aan de Middenweg waar vlak na zijn geboorte stadion De Meer verrees. Niet verwonderlijk dus dat Ajax zo’n belangrijke plaats in zijn leven innam. In de documentaire wordt teruggeblikt op zijn tijd als speler en assistent-trainer. Van 1967 tot 2000, met een intermezzo van 1982 tot 1986, was hij in dienst van Ajax.

Bijzonder
In de docu probeert de maker te achterhalen wat Bobby als assistent-trainer zo bijzonder maakte. Want dat hij bijzonder was, is genoegzaam bekend. Enkele uitspraken van mensen met wie hij werkte: Louis van Gaal:  ‘De meest loyale assistent die ik ooit heb gehad’; ‘Hij was als een tweede vader voor mij’, aldus Simon Tahamata. 

Voor Sjaak Swart was Haarms een mentor:  ‘Bob was mentaal ijzersterk. Als je niet deed wat er gezegd werd, kreeg je op je sodemieter.’ Pim van Dord, die Bob als trainer had en later ook met hem samenwerkte als fysio zegt:  ‘Als je bij Ajax de A1 had gehaald kon je wel voetballen, maar op die leeftijd komt het ook aan op mentaliteit. Daar zorgde Bob voor.’ Frank Rijkaard onthult: ‘Ik heb mijn terugkeer bij Ajax aan hem te danken. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.’ 

Raymond Bouwman ( die samen met Michel Sleutelberg de biografie van Haarms ‘Tussen hemel en hok’ schreef) zegt in de documentaire:  ‘ Haarms was een fenomeen, geen assistent-trainer die zoveel prijzen won en zoveel trainers diende. Niemand was zo geliefd bij de fans als hij. Hij had zelfs een eigen fanclub.’ 

Uitzendschema:

Woensdag 5 juni 20:00 uur FOX Sports 1
Woensdag 5 juni 23:00 uur FOX
Sports 3
Donderdag 6 juni 18:00 uur FOX
Sports 3
Zaterdag 8 juni 17:00 uur FOX
Sports 3
Woensdag 12 juni 20:00 uur FOX
Sports 1