Menu
Doel in Praag is duidelijk

Doel in Praag is duidelijk

Het doel van Ajax voor het tweede Champions League-voorrondeduel tegen Slavia Praag was duidelijk, is duidelijk en blijft ook duidelijk. Daar liet trainer Henk ten Cate tijdens de persconferentie geen misverstand over bestaan.

Veel journalisten - Tsjechische en Nederlandse - kwamen dinsdagavond naar het Stadion Evzena Rosickeho van Slavia Praag voor een korte persconferentie van Henk ten Cate en Jaap Stam. De hoofdtrainer en zijn aanvoerder hadden voorafgaand aan de laatste training van Ajax een duidelijke boodschap voor het journaille. ,,We gaan alles op alles zetten om hier te winnen”, zei Jaap Stam. ,,Thuis speelden we een goede wedstrijd tegen Slavia, maar verzuimden we te scoren. We hebben er veel vertrouwen in dat dat nu wel gaat gebeuren. En dat is door de goede competitiestart alleen maar toegenomen.”

In Praag verzorgden Jaap Stam en Henk ten Cate dinsdag de persconfertentie. In Praag verzorgden Jaap Stam en Henk ten Cate dinsdag de persconfertentie.

Ten Cate was het met hem eens. ,,Ik heb precies dezelfde visie op de wedstrijd als Jaap”, aldus de trainer. ,,Het kan gebeuren dat Ajax een keer niet scoort, maar dat duurt nooit al te lang. En dat is ook gebleken.”

Over de te hanteren speelwijze wilde de hoofdtrainer nog niets kwijt. ,,Dat wordt morgen duidelijk”, zei hij. ,,We gaan in ieder geval voor twee doelpunten.” Op vragen over een eventuele uitschakeling ging Ten Cate niet in. ,,Wij hebben er echt vertrouwen in en denken al helemaal niet in doemscenario's.''

Direct na de persconferentie begon de avondtraining. Ajax maakte kennis met het Stadion Evzena Rosickeho, het voetbalthuis van Slavia Praag. Direct na de persconferentie begon de avondtraining. Ajax maakte kennis met het Stadion Evzena Rosickeho, het voetbalthuis van Slavia Praag.