Menu
'Doel is weer kampioen worden'

'Doel is weer kampioen worden'

Siem de Jong zette donderdagochtend zijn handtekening onder een verlengde verbintenis met Ajax. De Jong staat nu tot 2015 onder contract. ,,Mijn doel is dat we als team weer kampioen worden en dat ik daarin een zo groot mogelijke bijdrage kan leveren.”

Voor de 22-jarige Ajacied is deze verbintenis het derde contract in zijn zes jaren bij Ajax. ,,Ik teken graag bij; ik heb het hier prima naar mijn zin en voor mijn ontwikkeling is het ook goed dat ik nog een paar jaar bij Ajax blijf,” aldus de sympathieke Ajacied.

Als achttienjarige kwam De Jong in 2005 van De Graafschap naar de jeugdopleiding van Ajax en op 26 september 2007 debuteerde hij in het bekerduel tegen Kozakken Boys. Toen hij enkele weken later in het competitieduel met Sparta Rotterdam zijn eerste eredivisieminuten maakte, scoorde hij direct in de negentigste minuut een goal die Ajax de gelijkmaker opleverde. Daarmee redde hij op de valreep een punt voor Ajax. Bijna vier jaar later heeft De Jong zijn waarde dubbel-en-dwars bewezen. De doelpuntenteller staat inmiddels al op 36 en hij kwam in 130 officiële wedstrijden uit.

In de voorbereiding werd Siem de Jong tegen Nürnberg preventief gewisseld. In de voorbereiding werd Siem de Jong tegen Nürnberg preventief gewisseld.

In de voorbereiding op dit seizoen raakte De Jong licht geblesseerd aan zijn hamstring. ,,Ik werd tegen Nürnberg uit voorzorg gewisseld, maar woensdag heb ik getraind en vrijdag kan ik weer bij de groep aansluiten. Ik denk dat, als alles goed blijft gaan, ik zondag kan spelen.”

En spelen wil hij volgend seizoen uiteraard veel. ,,Mijn doel is dat we als team kampioen worden en dat ik daarin een zo’n groot mogelijke bijdrage kan leveren.” De bescheiden De Jong eist zeker geen basisplaats op. ,,Ik ga voor zoveel mogelijk wedstrijden op het middenveld of in de spits. De concurrentie op het middenveld is nu zó groot bij Ajax, dat het al lastig genoeg zal zijn om veel te spelen. En ik kan ook in de spits. Kolbeinn Sigthórsson is dan wel aangetrokken als eerste spits, maar hij zal zich net als iedereen moeten blijven bewijzen. En we hebben nog wel wat spitsen rondlopen in de selectie, want die is aardig breed!”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst