Menu

Doelman redt punten in bekerduel

Wij zullen bij de bekerwedstrijd tegen Roda '23 in Bovenkerk/Amstelveen niet al te lang stil blijven staan. Het werd een bijzonder matige vertoning en we zullen de oorzaak van een en ander maar leggen bij het feit, dat de spelers voor deze avondwedstrijd al een hele werkdag in de benen hadden zitten.

In de eerste helft gebeurde er helemaal erg weinig en waren de beste kansen nog voor Roda '23 dat het tempo toen nog aardig kon bijbenen. In de tweede helft kregen de gastheren het heel wat moeilijker, maar Ajax verzuimde zelfs de fraaiste kansen te benutten.

Toch was de winnende Ajax goal van grote klasse. Patrick Schuurman werd met een diepe bal de ruimte ingestuurd en behield zeer goed het overzicht. In plaats van de keeper te omspelen, schoof hij de bal zijwaarts naar de mee opgekomen Jamal Ahaddouch, die toen geen problemen had de bal in het lege doel te plaatsen.

Vlak voor tijd werd het nog bijna gelijk, maar doelman Marc Hogervorst toonde zijn klasse en sleepte zijn ploeg er doorheen. Eindstand 0-1.

Verslag Wim H.