Menu
Doelman Verhoeff op bezoek bij selectie

Doelman Verhoeff op bezoek bij selectie

Jong Ajax-keeper Koen Verhoeff trainde vandaag mee met de A-selectie van de club. De jonge doelman genoot volop van zijn ministage bij Ajax 1 en stak ook nog wat op.

Verhoeff werd onder vuur genomen door onder andere Dennis Rommedahl. Verhoeff werd onder vuur genomen door onder andere Dennis Rommedahl.

Verhoeff werd zondag gebeld of hij mee kon trainen met het eerste. ,,Een leuke verrassing”, zegt de 19-jarige keeper nadat de training erop zit. ,,Omdat Erik Heijblok vanavond het doel van Jong Ajax verdedigt, hebben ze gevraagd of ik met de selectie mee wilde trainen. Fantastisch, toch?”

Voor Verhoeff was het de eerste keer dat hij meedeed met de A-selectie. Samen met Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar verdedigde hij tijdens de training het Ajax-doel. Een leerzame ervaring. ,,Alleen al door te kijken naar die keepers leer je heel veel”, aldus Verhoeff. ,,Vooral door de ervaring die zij hebben.” Ook van trainer Carlo l’Ami stak hij nodige op. ,,Met name specifieke, technische tips. Die neem ik weer mee naar Jong Ajax.”

Verhoeff moest na de training meteen de nodige handtekeningen uitdelen. Verhoeff moest na de training meteen de nodige handtekeningen uitdelen.

Verhoeff maakte op het trainingsveld niet kennis met alle Ajacieden. De meeste basisspelers van de wedstrijd tegen sc Heerenveen trainden maandagochtend in het bos. Degenen die wel op het veld trainden kregen de nodige afwerkoefeningen voorgeschoteld. Verhoeff hield zich goed staande toen onder andere Dennis Rommedahl, Ismael Urzaiz en Robbert Schilder hem onder vuur namen. ,,Je ziet wel dat het niveau van die voetballers een stuk hoger ligt dan bij Jong Ajax. Ze kijken hoe je staat, kiezen een hoek uit en halen uit. Maar volgens mij heb ik het redelijk gedaan.”