Menu
Doelpunt Pantelic baat Servië niet

Doelpunt Pantelic baat Servië niet

Marko Pantelic is er met Servië niet in geslaagd om de knock-outfase van het WK in Zuid-Afrika te bereiken. Woensdagavond verloor de spits van Ajax in de laatste groepswedstrijd van Australië (2-1). Ondanks de late goal van Pantelic kwamen de Serviërs uiteindelijk een treffer te kort om de volgende ronde te bereiken.

Marko Pantelic kwam tegen Australië het laatste kwart van de wedstrijd binnen de lijnen als vervanger van Nikola Zigic. In tegenstelling tot Luis Suarez - die Uruguay dinsdag naar de achtste finale kopte - werd Pantelic woensdag niet de gevierde man. Net als zijn collega-spits van Ajax scoorde de Serviër, al bleek zijn doelpunt uiteindelijk slechts een eretreffer. Duitsland en Ghana (1-0 zege Duitsland) melden zich namens poule D in de volgende ronde.

Na Eyong Enoh is hij tweede Ajacied die naar huis kan. De Uruguayanen Suarez en Lodeiro verzekerden zich dinsdag van de achtste finale. Ook de Ajacieden van Oranje (Stekelenburg, Van der Wiel en De Zeeuw) zijn al zeker van een langer verblijf. Christian Eriksen en Dennis Rommedahl strijden donderdag met Denemarken om een plaats bij de laatste zestien. De Denen moeten daarvoor van Japan winnen.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots/Dennis Spaan