Menu
'Dolberg fenomenaal'

'Dolberg fenomenaal'

Ajax beleefde donderdagavond een mooie voetbalavond in de Amsterdam ArenA. Europese overwintering werd veiliggesteld door een 3-2 overwinning op Celta de Vigo. Kasper Dolberg, Hakim Ziyech en Amin Younes zorgden voor een 3-0 voorsprong waarna de Spanjaarden nog terugkwamen tot 3-2. De kranten van vrijdagochtend zijn vooral lovend over de excellerende Deense Ajax-spits Dolberg.

‘Dolberg fenomenaal’ staat er op de voorpagina van de sportkatern van De Telegraaf. ,,En weer vijzelde Kasper Dolberg zijn marktwaarde verder op. Het Deense pareltje van Ajax, dat tegen Standard Luik de 1-0 scoorde, legde tegen Celta de Vigo de basis voor overwintering in de Europa League. In de ArenA droop de klasse bij de spits er met name in de eerste helft vanaf”, vervolgt de krant.

De Telegraaf looft naast Dolberg ook maker van de 2-0 Hakim Ziyech. ,,Na het aarzelende begin kreeg Ajax aan de hand van de loeisterke Dolberg en natuurlijk Hakim Ziyech steeds meer controle over de nummer negen van de Primera Division. Sinds de komst van de miljoenenaanwinst speelde Ajax nu dertien duels (ook drie zonder Ziyech), waarvan er elf werden gewonnen en twee werden gelijkgespeeld.”

90+3. Afgelopen! Het was nog even spannend, maar de zege is binnen. Door naar de volgende ronde! �� #UEL #ajacel pic.twitter.com/IN8178Eqso

— AFC Ajax (@AFCAjax) 3 november 2016

Ook het Algemeen Dagblad prijst de prestatie van Dolberg tijdens het Europa League-duel. ,,Aan zijn geweldige seizoenstart komt voorlopig maar geen einde. Zijn naam zal vaker vallen, óók over de Nederlandse grens. Dat ga je zeker krijgen na weer zo’n optreden op een Europese avond. De klasse waarmee Dolberg bijna continu wegdraaide, verraadt zijn klasse. En dan nog extreem doelgericht ook.” Daarnaast valt de krant nog wat op: ,,(…) rasvoetballer Hakim Ziyech heeft een connectie met hem (Dolberg, red.). Steeds weer zoeken ze elkaar. Je ziet Ziyech gewoon denken: wij begrijpen elkaar, jij krijgt van mij die bal.”

Trouw plaatst een foto van een juichende Dolberg met Sinkgraven om zijn nek en noemde de Ajax-spits de ‘uitblinker’ van de avond. ,,Ajax kwam kort voor rust op voorsprong. Uitblinker Kasper Dolberg kreeg de bal van Bertrand Traoré, omspeelde met een subtiele voetbeweging zijn verdediger, en schoot gedecideerd binnen.

Tickets Ajax - Panathinaikos

Tekst & foto: Ajax.nl/Dries Govers