Menu
Dolberg jaagt op evenaring EL-record

Dolberg jaagt op evenaring EL-record

Kasper Dolberg is met vier goals clubtopscorer van Ajax in de UEFA Europa League. Mocht de Deen zich donderdagavond trefzeker tonen tegen Schalke 04, dan evenaart hij een record. Namelijk dat van meeste goals door een tiener in één Europa League-seizoen.

Het record staat nu nog op naam van Iker Muniain, die vijf jaar geleden vijf treffers maakte voor Athletic Bilbao. Opvallend genoeg volgde de laatste goal in de heenwedstrijd van de kwartfinale tegen Schalke 04.

Ogen gericht op andere aanvalsleider
Bij de Duitse opponent zijn veel (Nederlandse) ogen gericht op Klaas-Jan Huntelaar, met 66 topscorer aller tijden in de Amsterdam ArenA. De spits was vanaf januari 2006 twee jaar actief voor Ajax, waarvoor hij aan de lopende band scoorde: 105 keer in 136 officiële duels. Na avonturen bij Real Madrid en AC Milan belandde hij in 2010 bij Schalke. In lijn met zijn scoringsdriften bij Ajax maakte Huntelaar ook de meeste goals in de Veltins ArenA, de thuishaven van Schalke 04.

Huntelaar was in totaal goed voor 34 goals in de Europa League en diens voorloper UEFA Cup. Alleen Hendrik Larsson (40) was vaker doeltreffend in het tweede clubtoernooi van Europa.

Lees ook: Schalke 04 in vijf interessante punten

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Pro Shots