Menu
Dolberg scoort voor Denemarken

Dolberg scoort voor Denemarken

Niet meer dan 13 minuten had Kasper Dolberg nodig om zijn doelpunt voor Denemarken mee te pikken. De Ajacied kwam in de 68e minuut in het veld en scoorde in de 81e de 1-3 op bezoek bij Kazachstan. Het was zijn eerste goal in het nationale elftal.

Geen spelers van Ajax in de basis tijdens deze WK-kwalificatiewedstrijd van Denemarken. Net als Dolberg zat ook Lasse Schöne op de bank. Anders dan de spits, kwam de geroutineerde middenvelder al direct na rust in veld in Kazachstan.

Feyenoord-spits Nicolai Jörgensen opende de score voor Denemarken en Christian Eriksen verdubbelde net na rust de marge. Toen Kazachstan dacht met de 1-2 weer aanspraak te maken op meer, was daar negen minuten voor tijd invaller Kasper Dolberg die de 1-3 maakte.

Onana
Andre Onana werd door de bondscoach van Kameroen gepasseerd voor het duel met Marokko. Omdat gastland Kameroen zich automatisch plaatst zijn de wedstrijden van dat land eigenlijk om des keizers baard. Voor Kameroen zelf dan, want het zal in Marokko pijn doen dat er met 1-0 werd verloren. Toch is er geen man over boord, want als Kameroen eerste wordt plaatst ook de nummer 2 zich direct voor de Afrika Cup.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots / Action Images