Menu
Dolle boel op maandag

Dolle boel op maandag

Het geschreeuw van Nourdin Boukhari was maandagmiddag van verre te horen. Dansend huppelde de linksvoor over het trainingsveld. Uitgelaten omdat zijn team het kopvolleybal won. Talent van het Jaar Hedwiges Maduro keek grijnzend toe.

Zondagavond had de selectie het seizoen met een etentje in de stad uitgeluid. De trainer toonde clementie met zijn spelers en had de training een uurtje later ingepland dan gebruikelijk het geval is.

De stemming zat er goed in, want met veel passie en inzet streden vier teams van vijf spelers tijdens het kopvolleyspel. Bogdan Lobont, Hans Vonk en Steven Pienaar hebben zich al bij hun nationale team gemeld, de anderen nog niet. Tomás Galásek liep als een clown te grappen en grollen over het veld en elk punt werd met een hoop herrie bejubeld.

De koning van de jubel was Nourdin Boukhari. Hij had een dansje voor elk mooi punt. Maar ja, je loopt natuurlijk het risico dat als het wat minder gaat, de tegenstander jouw dansje en mimiek gaat nadoen.

Dat gebeurde dus ook. Hatem Trabelsi nam het voortouw, Nicolae Mitea en Rafael van der Vaart deden al te graag mee. Boukhari zelf keek naarmate hij meer punten tegenkreeg en de opponent met zijn dansje aan de haal ging, steeds beteuterder.

Maar uiteindelijk lachte Boukhari het laatst. Nadat alle scores waren opgeteld, bleek zijn team het beste te hebben gekopvolleybald. Dus mocht hij weer dansend en zingend over het veld fladderen.

Hedwiges Maduro keek van een afstandje toe. Zondagmiddag na de wedstrijd tegen FC Groningen kreeg hij de Marco van Basten Trofee voor Talent van het Jaar overhandigd. ,,Zo'n prijs doet mij heel veel", reageerde Maduro na de training. ,,Het is de technische staf die heeft bepaald dat ik Talent van het Jaar ben. Zelf had ik het idee dat Ryan Babel die prijs misschien wel zou krijgen."

Voor Maduro was de kopvolleybaltraining de laatste met Ajax. Maar niet zijn laatste van het jaar. Woensdag meldt hij zich bij Oranje en in juni start voor hem het WK onder 20. We zullen deze zomer ongetwijfeld nog veel horen van het nieuwste Talent van het Jaar.


Bekijk een filmpje van deze training op Ajax Internet TV >>