Menu

Dollen met de trainer

Voor een training na een wedstrijd kwamen er relatief gezien veel basisspelers naar buiten deze maandagochtend. Van de aanwezige spelers - de meesten zijn naar de nationale ploeg - kwamen vijf Ajacieden voor een ontspannen training naar buiten.

En met vijf man is het slecht partijen vormen. Dus trok René Wormhoudt de stoute voetbalschoenen aan om zich voor het voetvolley - met de kleine stalen doeltjes als net - aan te sluiten bij Mauro Rosales en Julien Escudé. Het Argentijns-Franse team sloot de looptrainer in de armen en terecht. Met spectaculair kunst- en vliegwerk zorgde hij ervoor dat zijn team niets tekort schoot.

Tegenstanders waren van Grieks, Tunesisch en Braziliaans kaliber. Geducht dus, maar Yannis Anastasiou, Hatem Trabelsi en Maxwell moesten het toch afleggen tegen de underdog.

Na het doldwaze partijtje, Ronald Koeman was al weer naar binnen gegaan toen hij zag dat Wormhoudt het prima aankon, legde het vijftal aan voor latje schieten. Wie miste moest zich opdrukken. Na de eerste ronde veranderden de regels. Als iemand miste moest iedereen zich opdrukken. Het ontlokte Anastasiou de opmerking dat-ie dan wel op de grond bleef liggen. Dat kostte minder inspanning. Alleen Julien Escudé en Maxwell wisten de lat te raken. De rest kreeg nog sterkere buikspieren.

Toen de vijf plus trainer naar binnen waren, werkte Stanley Aborah nog met fysiotherapeut Frank van Deursen verder op het kunstgras. Trabelsi grinnikte toen hij de felle sprintjes van de jonge telg aanschouwde. Hij was klaar voor vandaag.