Menu
Dominante C1 wint 0-4 in Alphen

Dominante C1 wint 0-4 in Alphen

Een maand geleden speelde de C1 op de Toekomst ook tegen Alphense Boys. Dit was een lastige wedstrijd tegen een fysiek en sterk verdedigend elftal waarin Ajax de winst pas in de slotfase kon veiligstellen. Er stond ons dus wat te wachten.

Alphense Boys C1 – Ajax C1 (0-4)

Dat bleek want in de 8e minuut ontsnapte Ajax aan een 1-0 achterstand. Een klutsbal in het eigen strafschop gebied werd uiteindelijk opgeruimd door Navajo Bakboord. In de 13e min opende diezelfde Navajo Bakboord met een lange pass op Ché Nunnely. Die passeerde als een soort alpineskiër vier verdedigers om vervolgens de bal snoeihard binnen te schieten. Een fantastisch doelpunt. Justin Kluivert hield aan de zijkant continu twee á drie verdedigers bezig en stichtte veel gevaar. Na een goede actie bracht hij Anderson Lopez in stelling maar die wist slechts de paal te raken. Vlak voor rust gooide Ajax de wedstrijd 'op slot'. Een strakke inspeelpas van Ruben Hoogenhout op Noah Lang. Hij zag Anderson Lopez vertrekken en dankzij een lepe steekbal kon Anderson de 0-2 binnenschuiven.

De tweede helft gaf Ajax voetballes aangevoerd door bovenmeester Bakboord. Ajax speelde verzorgd positiespel en bleef, waar trainer Peter van de Veen van tevoren op had gehamerd, het geduld houden. In de 41e min draaide Anderson Lopez zoals de hele wedstrijd weer bij zijn tegenstander weg. Deze kon niets anders doen dan hem vasthouden binnen het strafschopgebied. Een uitstekend fluitende scheidsrechter wees dan ook resoluut naar de elf meter stip. Toen was het tijd voor een kippenvelmomentje. Arie Halou, na de rust ingebracht, ging achter de bal staan om de strafschop tegen zijn oud ploeggenoten te nemen. Nadat hij de bal hard ingeschoten had rende hij achter het doel om vervolgens zijn moeder en vader een knuffel te geven. Prachtige ludieke actie. Niet veel later stond Justin Kluivert oog in oog met de Alphense Boys keeper maar het lukte hem niet om te scoren. In de 59e min kreeg Ajax een vrije trap te nemen enkele meters buiten het strafschop gebied. Op exact dezelfde wijze als vorige week tegen FC Emmen, maar nu aan de andere kant, legde Rayan El Azrak de bal voor de voeten van de helemaal vrijstaande Navajo Bakboord die met een halve volley 0-4 aantekende!

Ajax heeft de hele wedstrijd maar met name de tweede helft heel dominant voetbal laten zien.
Ajacied van de wedstrijd: Navajo Bakboord.

Alphense Boys C1 – Ajax C1 (0-4)

0-1 (13') Nunnely (Bakboord)
0-2 (33') Lopez (Lang)
0-3 (41') Halou (Pen.)
0-4 (59') Bakboord

Verslag: Rob Stol