Menu
Dominique Vugts nieuwe speelster Ajax Vrouwen

Dominique Vugts nieuwe speelster Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben Dominique Vugts als nieuwe speelster aan de selectie toegevoegd. Daarnaast komen Paulina Quaye en Soraya Verhoeve van het CTO Amsterdam Talent Team over naar de ploeg van trainer Ed Engelkes.

De 28-jarige Dominique Vugts is afkomstig van ADO Den Haag: ,,Het afgelopen seizoen bij ADO was niet wat ik ervan had verwacht. Bovendien was ik de week voor de bekerfinale ziek geweest en werd niet bij de selectie gehaald. Toen heb ik wel een traantje moeten laten.”

Maar kort daarna informeerde Ajax bij haar of ze interesse had de overstap te maken van de Residentie naar de hoofdstad: ,,Dat was een mooie verrassing. Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer, Ed Engelkes. Hij heeft gelijk aangegeven dat ik niet alle wedstrijden zal spelen maar dat hij een keuze gaat maken per wedstrijd. Het is net welk type spits hij nodig heeft. Ik ben sterk in de lucht, houd van koppen. En die eigenschap zie je niet vaak bij vrouwen.”

De eerste indruk die Vugts kreeg van Ajax was een goede: ,,Het is hier heel professioneel. Ik voel dat ik hier op de goede plek ben om mij als topsporter te profileren. Ik ben heel benieuwd naar komend seizoen.”

Dominique Vugts is trots op het Ajax-shirt.
Dominique Vugts is trots op het Ajax-shirt.
Paulina Quaye zet haar handtekening.
Paulina Quaye zet haar handtekening.
Soraya Verhoeve is een ambitieuze linksbuiten.
Soraya Verhoeve is een ambitieuze linksbuiten.

Paulina Quaye (18) en Soraya Verhoeve (18) tekenden deze week hun contract bij de Ajax Vrouwen. De talentvolle speelsters, allebei international bij Oranje – 19, komen van het CTO Amsterdam Talent Team en Quaye en Verhoeve hebben afgelopen seizoen, voortvloeiende uit het individuele leertraject van het CTO, zelfs al bij de Ajax Vrouwen gespeeld. Keepster Quaye werd door trainer Ed Engelkes onder andere ingezet in de strafschoppenserie tegen FC Twente (winst na penalty’s) en ook linksbuiten Verhoeve mocht al proeven aan het team.

Quaye vormt samen met Eli Sarasola het keepersduo van de Ajax-selectie. Quaye: ,,Ik wil mij verder ontwikkelen en stappen maken, maar ik zal moeten vechten voor minuten.” Zich verder ontwikkelen is logischerwijze de ambitie van alle twee.

Linksbuiten Verhoeve heeft net als Quaye ook al even mogen ruiken aan het echte werk: ,,Ik zal mijn kans grijpen. Na drie jaar bij het CTO-team te hebben gevoetbald, begint het nu pas echt. Ik zal elke dag met topvoetbalsters te maken krijgen.  Ik ben een linksbuiten die een actie wil maken en anderen in stelling wil brengen om te scoren. Ook kan ik wel aardig rennen en houd ik niet van verliezen.”

Keepster Lize Kop zal komend seizoen vanuit het individueel leertraject van het CTO twee keer week meetrainen bij de Ajax Vrouwen en haar wedstrijden blijven spelen bij het CTO.

Tekst en foto's: Ajax.nl