Menu
Dominique Vugts waarschuwt voor collectief ADO Vrouwen

Dominique Vugts waarschuwt voor collectief ADO Vrouwen

De Ajax Vrouwen spelen vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. Tegenstander is ADO Den Haag, de vorige club van spits Dominique Vugts. Zij waarschuwt haar nieuwe club voor haar oude.

En Vugts kan het weten. ,,Ik heb zelf bij ADO gespeeld dus ik weet hoe fanatiek ze zijn als er tegen Ajax gespeeld moet worden. Ze zullen er vanaf het begin bovenop zitten. Ik zou niet zo snel een individu van ADO kunnen noemen voor wie Ajax zou moeten oppassen. Ze zijn collectief gevaarlijk. Mede door hun enorme wilskracht.”

Topscorer van de voorbereiding.
Topscorer van de voorbereiding.

Volle bak
Zelf heeft ze momenteel haar wilskracht hard nodig om fit te worden. Vugts kampt met heupklachten. ,,Ik zal vrijdag zeker bij de wedstrijd zijn, maar hoogstwaarschijnlijk op de tribune en niet bij de wedstrijdselectie. Het is belangrijk dat alles rustig kan genezen. De blessure is er een beetje ingeslopen, waardoor ik last kreeg van mijn heup. Het is een slijtage aan het gewricht en er kan geen duidelijke prognose voor gesteld worden. Na de winsterstop wil ik er in ieder geval weer volle bak voor gaan."

Van waarde
In de voorbereiding heeft Vugts meermaals laten zien van waarde te kunnen zijn voor de koploper van de Eredivisie. ,,In aanloop naar het seizoen heb ik een aantal goals weten te maken en daar kijk ik met een goed gevoel op terug. In de competitie maakte ik tegen Telstar een doelpunt tijdens een invalbeurt. Dat beviel erg goed en ik ga er voor dat vaker mee te maken. Ik heb bij Ajax nog geen basisplaats weten te bemachtigen. De huidige spits Marjolijn van den Bighelaar doet het gewoon erg goed, daarom wordt er ook niet veel veranderd aan de opstelling."

Vugts werkt hard om helemaal fit te worden en zo de concurrentie weer aan te kunnen gaan. ,,Ik probeer natuurlijk zo snel mogelijk te herstellen en daarom doe ik de trainingen gewoon mee. Soms stop ik wat eerder als de blessure daarom vraagt.”


De Ajax Vrouwen spelen vrijdagavond om 19:30 uur op de Toekomst de laatste thuiswedstrijd van 2016 tegen ADO Den Haag. De toegang is gratis.

Tekst: Ajax.nl
Kopfoto: Ajax.nl/Gerard van Hees, onderste foto: Louis van de Vuurst