Menu
‘Door goal veel extra publiciteit’

‘Door goal veel extra publiciteit’

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. De internationals Jasper Cillessen, Daley Blind, Daphne Koster en Claudia van den Heiligenberg wisselen elkaar telkens af. Deze week is het de beurt aan Claudia van den Heiligenberg.

Vorige week scoorde ik tegen ADO Den Haag twee keer. Vooral het tweede doelpunt kreeg onvoorstelbaar veel aandacht. Mijn Amerikaanse teamgenote Whitney Sharpe kreeg berichtjes van vriendinnen dat ze haar op tv hadden gezien. Bleek dat ESPN mijn doelpunt had uitgezonden! Zelf kreeg ik ook veel berichten en veel vriendschapsverzoeken op Facebook. De laatste dagen ook heel veel Italianen, dus ik denk dat ze daar de goal ook hebben laten zien.

Het grappige is dat ik in de uitwedstrijd tegen ADO ook zo’n soort goal maakte. Ik zag de keeper iets te ver richting de korte hoek staan en dacht ‘ik schiet gewoon’. Nou gaat-ie er natuurlijk niet altijd zo mooi in. Deze wel. En behalve dat zo’n doelpunt altijd lekker is, luchtte het op dat moment vooral op want het was op dat moment wel spannend en die goal betekende iets meer lucht. Pas bij het interview op Ajax TV na afloop van de wedstrijd toen de verslaggever zei dat ik een ‘koninklijke goal’ had gemaakt, besefte ik dat het echt een mooie goal had gemaakt. Misschien ben ik daar zelf een beetje bescheiden in. De dagen erna kwamen collega’s die ik anders nooit over voetbal hoor, naar mij toe en velen deelden de video. Ik kreeg heel veel positieve berichten. Mooie bijkomstigheid is dat door deze goal weer veel publiciteit aan het vrouwenvoetbal is gegeven. Dat was de laatste tijd een beetje minder, maar is nu weer in opkomst. Ik hoop dat dat aanhoudt.

Bij Ajax is ondertussen onze eigen gym af. Die is zo mooi geworden. Er spreekt zoveel waardering uit voor het vrouwenvoetbal en daar zijn we als groep zo dankbaar voor!

Deze vrijdag spelen we de uitwedstrijd tegen PSV en die ploeg is altijd op volle scherpte als ze tegen Ajax moet spelen. Dat zijn de andere clubs ook, maar ik heb het idee dat het voor PSV nóg zwaarder weegt tegen Ajax een goed resultaat te boeken. Zij hebben momenteel echter te maken met veel geblesseerde speelsters, waardoor wij het aan onszelf verplicht zijn drie punten te pakken. Maar ja, zo gaat dat niet altijd. Toch mogen we na ADO best vertrouwen hebben, want we hebben goed gespeeld al hielden we de wedstrijd lang spannend omdat we de kansen niet afmaakten.

Na de wedstrijd bij PSV, moeten we ons melden bij het Nederlands team want op 7 mei spelen we het cruciale WK-kwalificatieduel met België. Die moeten we winnen, anders is het wel zo goed als over. Nieuw bij de groep is mijn ploeggenote Liza van der Most. Het is zo terecht dat ze er ook bij zit, want ze maakt de laatste tijd een goede ontwikkeling door. Met haar selectie komt het aantal speelsters van Ajax op zeven. Dat is zo positief. Zelf zit ik inmiddels al aan de 92 interlands. Dus ik denk dat ik de 100 wel kan halen. Bij 25 duels kreeg ik van de KNVB het shirt van Wales waartegen we die wedstrijd speelden en bij 75 het shirt van Frankrijk, de wedstrijdvaan en een schaal. Na het duel met België zitten de interlands er voor dit seizoen op en dat zal wennen zijn, want we waren vaak met het Nederlands team onderweg.