Menu
'Dramatisch' bekerverlies Jong Ajax

'Dramatisch' bekerverlies Jong Ajax

Jong Ajax heeft de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi voor Beloftenploegen niet overleefd. Jong Stormvogels/Telstar dwong een vervolg af in de noodzakelijke penaltyreeks. ,,Dramatisch dat je deze wedstrijd verliest’’, concludeerde trainer Aron Winter.

Na negentig minuten waren de IJmuidenaren en Amsterdammers nog steeds in balans: 1-1. John Goossens had Jong Ajax kort na rust naast de gastheren gebracht. ,,Jong Stormvogels Telstar schoot de bal er, na een dik half uur spelen, van buiten de zestien in’’, oordeelde Winter met enig ongeloof over de openingstreffer. ,,Het was een doelpunt uit het niets. De goal van Goossens kwam voort uit een goed uitgespeelde aanval.’’
De Jong Ajacieden verschenen in de reguliere én de extra speeltijd wel vaker voor de keeper van de thuisploeg. Te vaak ontbrak het aan een fatsoenlijke laatste pass of een effectief laatste balcontact. Met dat manco sneed Jong Ajax zichzelf flink in de vingers. ,,We hebben genoeg mogelijkheden gehad en hebben bij vlagen best goed gespeeld’’, zei Winter. De oud-voetballer kon het slecht verkroppen dat zijn ploeg zo slecht was omgesprongen met de kansen en mogelijkheden. ,,Als we eenmaal in de zestien van Stormvogels/Telstar opdoken, maakten we de verkeerde keuzes. Het vervolg was te vaak niet goed. Dan dwing je het zelf ook niet af. We waren gewoon niet scherp genoeg.’’
Na twee keer een kwartier verlengen werd duidelijk dat een strafschoppenreeks uitsluitsel moest geven. Jeffrey Sarpong en Vito Wormgoor misten vanaf elf meter. Jong Stormvogels/Telstar slaagde er wel in de vijf penalty’s in het doel van de tegenstander te mikken. Jong Ajax kan zich dit seizoen verder volledig op de Beloftencompetitie richten.

Opstelling Jong Ajax:
Van Duin; Timisela, Wormgoor, De Jong (50. Van der Heijden), Sterk; Sarpong, Goossens, Donald; Martina (105. Yildirim), Lewis (46. Tayeb) en Manucharyan.