Menu

Drie Ajacieden bij Oranje onder 18

Rafael van der Vaart is terug in de selectie van het Nederlands elftal onder achttien jaar. De Ajax-speler is door bondscoach Mark Wotte opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal onder achttien, die op 30 november in een EK-kwalificatiewedstrijd tegenover Duitsland staat. Het vorige duel met de Duitsers ging vanwege een schorsing aan de neus van Van der Vaart voorbij. Ook Youssouf Hersi, zondag debuterend in het eerste van Ajax, en John Heitinga zijn door Wotte opgeroepen. Dat betekent dat Ajax-trainer Co Adriaanse zelf geen beroep op zijn jonge talenten kan doen. Ajax speelt dezelfde avond namelijk tegen RKC.

Wotte selecteerde de volgende achttien spelers voor het duel met Duitsland: Cor Varkevisser, Danny Buys, Steve Olfers, (allen Feyenoord), John Heitinga, Rafael van der Vaart, Youssouf Hersi (allen Ajax), Gino Coutinho, Nyron Wau, Klaas-Jan Huntelaar (allen PSV), Ruud Kras, Eddy Putter (beiden FC Volendam), Marcel Seip, Guus de Vries (beiden BV Veendam), Marciano Kastoredjo (FC Utrecht), David Mendes (Sparta Rotterdam), Joos van Barneveld (Fortuna Sittard), Ibad Muhamadu (FC Twente) en Jhon van de Beukering (Vitesse).

In verband een rechtstreekse tv-uitzending is het aanvangstijdstip van de wedstrijd tegen Duitsland in Essen vervroegd van 20.30 uur naar 18.45 uur.

Oranje onder achttien speelt op 6 december (aftrap 19.30 uur) bij Excelsior zijn laatste thuiswedstrijd tegen Frankrijk.

De stand in EK-kwalificatiegroep 9 ziet er als volgt uit: 1. Duitsland 3-6 (6-5) 2. Nederland 2-3 (2-2) 3. Frankrijk 3-3 (6-7)

Bron: KNVB