Menu
Drie Ajacieden bij Oranje

Drie Ajacieden bij Oranje

Bondscoach Guus Hiddink heeft vrijdagmiddag de selectie voor de interlands tegen Turkije en Spanje bekendgemaakt. Ajax is met drie spelers vertegenwoordigd. Jasper Cillessen, Joël Veltman en ook Davy Klaassen (niet in de voorselectie) hebben een uitnodiging ontvangen. Ricardo van Rhijn is afgevallen uit de voorselectie.

Het Nederlands elftal hervat de EK-kwalificatiereeks op zaterdag 28 maart met een thuisduel met Turkije. Oranje bezet in groep A momenteel de derde plaats achter Tsjechië en IJsland. Aan de eerste vier duels hield Nederland slechts zes punten over. Een zege op Turkije is daarom noodzakelijk. Alleen de nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2016. Voor de nummer 3 wacht een play-off. Op dinsdag 31 maart speelt Oranje een oefenduel met Spanje. Beide wedstrijden beginnen om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA.

Voor de oefeninterland van Jong Oranje tegen Frankrijk heeft waarnemend Jong Oranje-coach Remy Reijnierse een vier Ajacieden uitgenodigd. Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna en Daley Sinkgraven behoren net als de debutanten Queensy Menig en Kenny Tete tot de selectie. Jong Oranje treft Frankrijk op maandag 30 maart in Stade Louis Dugauguez in Sedan. De wedstrijd begint om 21:00 uur.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst