Menu

Drie Ajacieden in Bafana Bafana

Drie spelers van Ajax-Capetown zijn uitgekomen voor het Zuid-Afrikaans elftal. Nadat David Kannemeijer enkele weken geleden als eerste Zuidafrikaanse Ajacied een interland speelde tegen Lesotho, werden afgelopen weekeinde ook Dillon Sheppard en Andile Sixaba door de bondscoach opgeroepen.

Zuid-Afrika won zaterdag in de eerste ronde van de Cosafa Cup met 3-0 van Mauritius. Kannemeijer en Sheppard speelden de hele wedstrijd terwijl Sheppard de laatste zes minuten mocht meedoen.

Voor Ajax Capetown zijn de uitverkiezingen het bewijs dat het de goede kant opgaat met de club. Opzet is om op een hoger niveau te voetballen. Ajax participeert in de vereniging, waarin het een meerderheidsbelang heeft, met het oog op de toekomst. De beste Afrikaanse voetballers kunnen naar Amsterdam worden gehaald om in de Nederlandse competitie te spelen.

In de eigen competitie won Capetown dit weekeinde met 2-1 van African Wanderers. Het winnende doelpunt viel in de slotminuut na een lange inworp van de ingevallen Jerome McCarthy. Ajax staat momenteel op de zevende plaats in de competitie en heeft nog vier wedstrijden te spelen.