Menu

Drie belangrijke punten voor Ajax Zaterdag

De zaterdagamateurs van Ajax speelden tegen Huizen geen al te beste wedstrijd, maar mentaal zat het deze keer bij de ploeg wel goed. Ajax won met 2-0 en pakte zo drie belangrijke punten.

In de eerste helft controleerde de thuisploeg het duel. Huizen kreeg geen enkele kans, omdat de Ajax-defensie geen fouten maakte. Op het middenveld en in de voorhoede werd hard gewerkt en dat resulteerde tenslotte in een verdiende voorsprong bij rust. Giorgio Tsie werd op links de diepte ingestuurd en zijn voorzet kwam op het hoofd van Danny Moinat, die perfect afrondde: 1-0.

In de tweede helft verslapte Ajax enigszins. Kennelijk was de angst de voorsprong te verspelen te groot. Toch kregen de Amsterdammers ook nu de beste kansen en bij een daarvan had Danny Moinat de pech dat zijn uitstekend ingeschoten bal door de doelman van Huizen werd gepareerd.

Dat het uiteindelijk toch nog 2-0 werd, was dan ook niet onverdiend. Opnieuw was Giorgio Tsie de aangever; hij speelde de bal precies op tijd in op Danny Moinat, die zijn tegenstander met een lichaamsschijnbeweging de verkeerde kant opstuurde en vervolgens doelman Kooistra van Huizen kansloos liet. Met deze drie punten heeft Ajax de kans op lijfsbehoud in de hoofdklasse weer helemaal in eigen hand.