Menu
Drie goals De Sa bij zege A1

Drie goals De Sa bij zege A1

Hij tekende vrijdag zijn contract bij Ajax en deze zaterdag schoot hij zijn Ajax A1 naar een 4-1-overwinning. Lesley de Sa was in de inhaalwedstrijd tegen Sparta Rotterdam A1 flink op dreef. Drie doelpunten maakte hij liefst. Rowendy Schoop maakte de 2-1 wat tevens de ruststand was.

De competitiewedstrijd tegen Sparta A1 was eerder dit seizoen wegens de slechte weersomstandigheden afgelast en deze zaterdag stond het duel weer op de agenda. Ajax A1 startte uitstekend en Lesley de Sa schoot al in de tweede minuut de openingstreffer binnen, 1-0. Na bijna een half uur op de klok stond het echter weer gelijk, maar dankzij een goal van Rowendy Schoop in de 36ste minuut was het de thuisploeg die gesteund met een voorsprong de kleedkamer opzocht voor de rust.

Dankzij een treffer van Rowendy Schoop ging Ajax met voorsprong de rust in. Dankzij een treffer van Rowendy Schoop ging Ajax met voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het weer snel raak voor de Amsterdammers. Vijf minuten na de hervatting maakte De Sa zijn tweede van de middag, 3-1. Nog was niet genoeg voor vrijdag gecontracteerde Ajacied en in de 66ste minuut maakte hij de 4-1.

Ajax A1 - Sparta Rotterdam A1 4-1 (2-1)
Scoreverloop: 2. De Sa 1-0, 29. Sparta 1-1, 36. Schoop 2-1, 50. De Sa 3-1, 66. De Sa 4-1

Ajax A1: Van der Hart; Tete, Busse, Denswil, Dijks; Sporkslede, Klaassen (58. Keskin), Rosheuvel (77. El Hasnaoui); De Sa, Schoop (65. Schoop), Fischer (68. De Bondt)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees