Menu

Drie ´jonkies´ mee naar Engeland

Ajax werkte dinsdagochtend voor vertrek naar Engeland een laatste training af. In de regen trainde het grootste gedeelte van de groep met bal. De vier Ajacieden die zich gisteren bij de groep voegden trainden apart. Rasmus Lindgren, Hedwiges Maduro en Urby Emanuelson trainden mee en zullen ook tijdens het trainingskamp in Engeland bij de selectie zitten. Ook Thomas Vermaelen zal meegaan.

Omdat de bus om twaalf uur ´s middags al klaar zou staan voor vertrek naar Schiphol, kwamen de Ajacieden een uur eerder dan gebruikelijk het veld op. De vier EK-gangers die inmiddels weer terug zijn, kregen een conditietraining voorgeschoteld die de rest van de groep een twee weken geleden ook al voor zijn kiezen kreeg. Buikspieroefeningen, oefeningen met de paarse bal van vijf kilo en touwtje springen moeten onder andere zorgen dat de vier qua conditie weer snel met de groep mee kunnen doen. Vooral het touwtje springen werkte op de lachspiueren van Van der Vaart en Sneijder. Voor de lange Ibrahimovic was er niets aan de hand, maar de twee kleinere Ajacieden kwamen herhaaldelijk in de knoop met hun voeten en het touw.

Rasmus Lindgren had geen last meer van zijn enkel en kon de hele training met de groep meedoen. De voet van Wesley Sonck en de rug van Julien Escudé zorgden nog wel voor wat lichte klachten. Het duo trainde met Tonny Bruins Slot apart, maar de blessures zijn dusdanig licht dat zij wel meegaan naar Engeland. John O´Brien is de enige Ajacied die zoveel last heeft van zijn hamstring dat hij in Amsterdam achter blijft.

Thomas Vermaelen is inmiddels teruggekeerd van een voor België teleurstellend verlopen jeugd-EK, maar was nog niet op het veld. De Belg zal zich pas in de bus bij de rest van het gezelschap begeven.