Menu

Drie keer geen scheepsrecht voor Ajax B1

Het landskampioenschap moesten ze al aan Feyenoord laten en ook in de bekerfinale trokken de B1-junioren van Ajax aan het kortste eind. Dan, zo was het plan, zou de Super Cup meegenomen worden naar Amsterdam. Maar ook dat lukte niet. Feyenoord won met 3-2.

Feyenoord begon beter aan de wedstrijd dan Ajax. Het was dan ook verdiend dat er bij rust een 1-0 stand voor de Rotterdammers op het scorebord prijkte.

In de tweede helft kwamen de Amsterdammers echter goed uit de kleedkamer en het team van trainer Maarten Stekelenburg maakte via Marco Neuvel gelijk. Maar Feyenoord kwam weer op voorsprong. De bal kreeg door het slechte veld een vreemde stuit mee en de Ajax-goalie was kansloos, 2-1.

Tien minuten voor tijd schoot Calvin MacIntosch van de B2 Ajax weer naast de opponent en maakte iedereen zich eigenlijk al op voor een strafschoppenserie. Toch kwam die er niet. Drie minuten voor tijd verdween de bal namelijk op dezelfde manier als bij de 2-1 in het Ajax-doel en waren de Rotterdammers voor de derde keer dit seizoen Ajax te slim af, 3-2.