Menu
Drie keer scheepsrecht?

Drie keer scheepsrecht?

Na de turbulente week vanwege de presentatie van het rapport Coronel moet Ajax zondag 'gewoon' voetballen. ,,Wij concentreerden ons vanaf maandag volledig op de wedstrijd tegen NAC”, gaf trainer Adrie Koster vrijdag aan.

Trainer Adrie Koster probeert de rust te bewaren. ,,Als het hele land in rep en roer is, moeten wij dat niet zijn." Trainer Adrie Koster probeert de rust te bewaren. ,,Als het hele land in rep en roer is, moeten wij dat niet zijn."

Alleen afgelopen maandag hebben de trainers met de spelers gesproken over de situatie bij de club. ,,Maar aangezien we toch geen invloed hebben op bestuurlijke zaken, moeten we ons daar niet mee bezig houden. Natuurlijk waren de afgelopen dagen hectisch, maar wij waren bezig met NAC”, aldus Koster, die ook wel beseft dat bijvoorbeeld alleen al het noemen van de naam Cruijff wel wat losmaakte. ,,Het hele land is in rep en roer, dus moeten wij dat niet zijn", is echter de mening van de trainer.

Want Ajax zal, getuige de eerdere resultaten dit seizoen, alle aandacht bij NAC moeten houden om een goed resultaat te behalen. Het is de derde keer dit seizoen dat Ajax tegenover NAC staat. De twee vorige ontmoetingen waren geen succes, want Ajax verloor beide duels. Nadat de competitiewedstrijd in de ArenA met 3-1 verloren was gegaan, leed Ajax ook een bekernederlaag (4-2) tegen de ploeg van scheidende trainer Ernie Brandts. Waarom heeft Ajax zo’n moeite met NAC, wilden de journalisten in de perskamer weten. ,,Nou, wij zijn niet de enige”, kaatste Koster de bal terug. ,,NAC staat net als wij op de tweede plaats. NAC kan heel goed het geduld opbrengen om hun momenten af te wachten. Ze straffen fouten af en als ze scoren, weten ze het goed dicht te houden. Zo sprokkelen ze hun punten bij elkaar en dat doen ze goed.”
Zo goed, dat de tweede plaats een directe inzet van het duel is. Maar Ajax zal er nu anders uitzien dan de twee voorgaande duels. ,,We hebben nieuwe spelers, dus we kunnen er anders uitzien, ja”, wist Koster te melden. ,,Maar uit de training van vandaag kan je niets afleiden.”

Of aanwist Rasmus Lindgren deel uitmaakt van de selectie is nog niet bekend. De Zweed heeft weer last gekregen van zijn hamstring. ,,Het is een mysterieuze blessure, want het ging goed. Deze vrijdagochtend kwam hij echter uit bed met klachten. De vorige keer had hij een aantal dagen nodig om te herstellen en dat is misschien nu ook wel zo. De tijdspanne naar zondag is echter kort, dus we moeten afwachten of hij het redt.”

Laurent Delorge, Vurnon Anita en Gregory van der Wiel spelen niet. Met Delorge gaat het wel beter en hij heeft de training inmiddels hervat. Binnenkort zal hij minuten in Jong Ajax gaan maken. Of Dennis Gentenaar bij de groep zit, is nog een vraagteken want de keeper heeft last van zijn rug. Of Samuel Kuffour deel uitmaakt van de selectie, beslist Koster zaterdag.