Menu
Drie nieuwe clubs bij HETT

Drie nieuwe clubs bij HETT

Abcoude, Weesp en De Dijk zijn zaterdagavond toegetreden tot de clubs waarmee Ajax een overeenkomst heeft, de zogeheten HETT-clubs. Alle vertegenwoordigers van de clubs woonden vervolgens Ajax - NAC (2-2) in de Amsterdam ArenA bij.

,,We hopen altijd zo rond de twintig clubs binnen de HETT-overeenkomst te zitten en dan hebben we nog een poule van tien clubs daar omheen", aldus Henny de Regt van de scouting.

Voor Ajax is het belangrijk om een samenwerking met de regioclubs te hebben. ,,Op die manier creëren we een ruime vijver waaruit we talenten kunnen halen. Maar ook voor de clubs zelf kan het op den duur positief uitpakken", denkt De Regt. ,,Want als zo'n speler na jaren terugkeert bij de club waar hij vandaan is gekomen, dan heeft het eerste team daar veel profijt van."

In de HETT-overeenkomst zitten zo'n dertig clubs. Bij degradatie uit de tweede klasse wordt per club gekeken of er een samenwerking blijft bestaan. Dat hangt mede af van de aanvulling uit de jeugd. De afkorting HETT staat voor clubs uit de Hoofdklasse, Eerste klasse, Twee klasse en Topklasse.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst