Menu

Drie oud-Ajacieden komen tot scoren

Waar ex-Ajacied Michael Krohn-Dehli vrijdagavond de pech had, dat zijn schot op de paal uiteen spatte, daar hadden andere oud-Ajacieden dit weekeinde meer fortuin. Een overzicht lees je hier.

Danny Hesp, David Mendes da Silva en Mike Zonneveld troffen elkaar in Roosendaal. Het duel tussen RBC en NAC Breda eindigde, mede dankzij fantastisch keeperswerk van Maikel Aerts zoals die begon: 0-0.

Stefano Seedorf en invaller Kiran Bechan kregen met FC Groningen een harde tik in Limburg waar Roda JC met liefst 5-1 uithaalde. Bechan viel in de 64ste minuut in toen het al 5-0 stond voor de thuisploeg.

Oud-Ajacied Milan Berck Beelenkamp kon met De Graafschap niet voorkomen dat Ajax het record aantal ongeslagen minuten in de competitie kwijtraakte aan PSV. Gerald Sibon, oud-spits van Ajax, won met zijn ploeg met 0-4. Sibon speelde 75 minuten en verliet het veld bij een 0-2 voorsprong.

Jason Culina draait lekker dit seizoen. Hij schoot tegen FC Den Bosch alweer zijn vijfde eredivisiedoelpunt binnen. Daarmee zette hij FC Twente op een 1-0 voorsprong. Nog altijd zonder de geblesseerde Sander Boschker wonnen de Tukkers met 4-0.

Darl Douglas leek voor FC Utrecht met zijn gelijkmaker tegen Vitesse een punt te verdienen, maar door een treffer van Michael Jansen in de slotminuut ging dat punt aan de neus van de oud-Ajacied voorbij. Vitesse, met Richard Knopper en Yakubu in de gelederen, ging er met drie punten vandoor.

José Valencia leek met zijn ploeg NEC op weg naar een stuntje in De Kuip. Nadat NEC op 1-1 was gekomen, leek de formatie van Johan Neeskens zonder moeite dat punt over de streep te krijgen. Maar een foutieve pass van Romano Denneboom voorkwam dat. Salomon Kalou profiteerde en Feyenoord won alsnog, 2-1.

Henk Timmer en Tim de Cler hielden met AZ weer eens de nul achterin. Nu was het team van Cedric van der Gun te gast. ADO Den Haag had weinig in te brengen in de Alkmaarder Hout waar Co Adriaanse met zijn team het achtste duel op rij won, 2-0. Denny Landzaat en Olaf Lindenbergh speelden eveneens het hele duel maar scoorden niet.

De derde oud-Ajacied die tot scoren kwam dit weekeinde was Victor Sikora. De buitenspeler opende de score voor sc Heerenveen dat speelde tegen het Willem II van Michel Kreek, Martijn Reuser en Kevin Bobson. Nadat Sikora was gewisseld bij een 1-1 stand, troffen beide teams nog eenmaal doel, 2-2.