Menu
Drie punten mee uit Veenendaal

Drie punten mee uit Veenendaal

Ondanks dat de wedstrijd in Veenendaal tweemaal even stil lag wegens onweer heeft Ajax zaterdag 2 een knappe 1-2 overwinning behaald op GVVV.

De wedstrijd tussen de twee nog ongeslagen koplopers in de reserve Hoofdklasse begon tien minuten later dan gepland vanwege het onweer boven Veenendaal. GVVV, dat in de voorgaande wedstrijden een flink aantal doelpunten wist te maken, werd direct door Ajax onder druk gezet. Dat resulteerde in de elfde minuut in een 0-1 voorsprong. Een vlot lopende aanval over de rechterkant belandde bij Djarno Hofland, waarna de rappe vleugelaanvaller de bal hard voor gaf. Nick Lammers stapte handig over de bal en dat zorgde ervoor dat de mee opgekomen Daan van Huffel van dichtbij, volkomen vrijstaand, kon scoren. Daarna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd met over en weer mogelijkheden. Perry Schoenaker was nog dicht bij de 0-2, maar zijn aanval stierf in schoonheid. In de dertigste minuut ontsnapte Ajax aan de gelijkmaker. Een slippertje in de achterhoede was de oorzaak dat Ajax doelman Dirk Roelofsen redding moest brengen. Het offensief van GVVV hield nog even aan en het was opnieuw Roelofsen die met een reflex met de voet de gelijkmaker voorkwam.

In de tweede helft ging de strijd gelijk op. Ajax consolideerde de voorsprong, terwijl GVVV niet bij machte was de hechte verdediging van Ajax uit elkaar te spelen. Eén mogelijkheid kregen de Veenendalers nog, maar die bal ging voorlangs. In de negentigste minuut brak er een enorm onweer en bliksem los boven het veld. De scheidsrechter was hierdoor genoodzaakt om de wedstrijd te staken. Na tien minuten gedwongen pauze kon de wedstrijd worden hervat. In de extra tijd was het Perry Schoenaker die met een geweldige steekpass de ingevallen Dennis v/d Welle bediende. De spits, die na lang blessureleed weer zijn minuten kon maken, scoorde fraai de 0-2. In de euforie die hierna ontstond lette Ajax niet goed op want direct na de aftrap maakte GVVV 1-2. Opnieuw sloeg de bliksem toe en wederom dirigeerde de leidsman de spelers naar de kleedkamer. Na deze tweede onderbreking werd het spel weer hervat. In de resterende drie minuten blessuretijd bleef de stand echter ongewijzigd.
Fotografie: Rob van Vliet