Menu

Driemaal hoera voor opa

Voor degenen die de waterkou deze woensdagochtend trotseren, moet het bijna wel een bijzondere dag zijn. Zo ook voor opa Koning. Sinds jaar en dag loopt hij bij de trainingen met zijn fototoestel en legt hij iedereen voor eeuwig vast. Voor hem is deze woensdag inderdaad een speciale dag. Nu werd hij eens gefotografeerd, met de hele selectie, want dinsdag vierde hij zijn 86ste verjaardag.

Tom de Mul, Johnny Heitinga en John O'Brien trainden apart van de groep; Wesley Sonck kon wel de hele ochtend meedoen. Hans Vonk bleef uit voorzorg wegens lichte klachten binnen. Omdat Bogdan Lobont ook niet op het trainingsveld verscheen, was Maarten Stekelenburg de enige doelman woensdagochtend.

De overigen oefenden op de omschakeling. De groep werd in twee teams van negen gedeeld, elk team had twee doeltjes, een aan de linker- en een aan de rechterkant van het veldje, waarin gescoord moest worden.

Tonny Bruins Slot was 'coach' van het team dat aan zijn kant verdedigde. Toen de hesjes aan de overkant moesten scoren, kon de assistent-trainer zijn geluk niet op. ,,Zie je nu, hoe goed mijn team is'', riep hij na weer een doelpunt van geel. ,,Ja, ja, dat zijn mijn mannen!'' Toen na tien minuten even werd gepauzeerd en de teams vervolgens van kant wisselden, verging Bruins Slot het lachen enigszins. Mauro Rosales was binnen enkele minuten drie keer trefzeker voor geel, maar de Argentijn speelde nu in de richting van Bruins Slot, die hem dus niet coachte nu.

'Geel' was de overtuigende winnaar na vier partijtjes van tien minuten. René Wormhoudt nam de groep mee voor een rondje rustig uitlopen en toen mocht 'opa' gefeliciteerd worden. De Ajacieden moesten vervolgens snel douchen, want nog voor de lunch werden de ogen gemeten.