Menu
Drietal sluit weer aan

Drietal sluit weer aan

Miralem Sulejmani, Eyong Enoh en Dennis Rommedahl trainden dinsdag voor het eerst sinds hun blessures weer mee met de selectie. De oefensessie verliep uitstekend voor de drie Ajacieden.

Alsof hij nooit is weggeweest: Miralem Sulejmani tovert met de bal. Alsof hij nooit is weggeweest: Miralem Sulejmani tovert met de bal.

Al glimlachend deden Enoh en Sulejmani de warming-up - een aantal ronden om de twee velden - en behendigheidsoefeningen mee. De spelers dienden het behendigheidsparcours met de bal op verschillende manieren af te werken. De ene keer al hooghoudend, de andere keer met de bal aan de 'mindere' voet. Daarbij oogste de Kameroener een bewonderend applaus van al zijn teamgenoten toen hij zich op een sublieme manier langs de paaltjes kapte en draaide.

Toen de groep overging tot een positiespel, waarbij Enoh alleen als kaatser te werk ging, werd Sulejmani apart genomen door herstel- en conditietrainer René Wormhoudt. De aanvaller moest er flink aan geloven met een langdurige conditie-oefening. Met de bal aan de voet werkte Sulejmani zich langs pylonen en paaltjes om via een schot de kaats aan te gaan. Na een half uur keihard te hebben gewerkt aan zijn herstel zocht hij met een goedkeurende en heilzame 'high-five' van Dennis Bergkamp de kleedkamers van de Amsterdam ArenA op.

Eyong Enoh oogstte lof van zijn teamgenoten tijdens de baloefeningen. Eyong Enoh oogstte lof van zijn teamgenoten tijdens de baloefeningen.

Naast de terugkeer van Enoh en Sulejmani was ook Dennis Gentenaar weer op het trainingsveld. De reservegoalie stond enige tijd buitenspel door een hernia, maar werkte met keeperstrainer wat lichte oefeningen af. Dat deden ook Jeffrey Sarpong en Gregory van der Wiel. Het tweetal beperkte zich tot loopwerk. Van der Wiel kampt met lichte enkelklachten en zal morgen weer voluit mee kunnen trainen met de A-selectie.

Tijdens de afsluitende partijvorm ging het er fel aan toe. Op een verkleind veld mocht telkens maar één partij scoren en tevens de bal maximaal twee keer raken. De andere ploeg diende dus kort op de tegenstander te zitten en waar het kon de keepers Kenneth Vermeer en Hans Vonk te gebruiken om een overtalsituatie te creëren. De kersverse vader Dennis Rommedahl, zijn zoon Niklas werd afgelopen zaterdag 1 november geboren, maakte de anderhalf uur lange training zonder problemen vol. De Deen is hersteld van zijn liesblessure.