Menu
Driewerf vaarwel voor Ajacieden

Driewerf vaarwel voor Ajacieden

Na afloop van de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen NEC kregen Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en Vurnon Anita een schitterend afscheid in de Amsterdam ArenA. De mooiste tekst tijdens de ceremonie sprak de oud-aanvoerder tot het publiek. ,,Misschien dat ik ooit terugkom." Die uitspraak kon rekenen op het hardste applaus.

En over applaus had de Belgische topverdediger die deze zomer Ajax verruilde voor Tottenham Hotspur al niet te klagen. Hij was de laatste van de drie die door een haag van huidige Ajacieden het veld opkwam en kreeg een daverend applaus. De waardering voor de ex-aanvoerder denderde van de tribune. Directeur marketing Edwin van der Sar voegde hem lovende woorden toe: ,,Je kwam binnen als een verlegen, bescheiden Belg. Jij hebt fantastische wedstrijden gespeeld. Je hebt de dertigste en 31ste landstitel mogen behalen. Je bent weggegaan als een topverdediger!" Daarna kreeg Vertonghen zelf het woord. En op het moment dat Vertonghen de microfoon ter hand nam, vroegen de fans hem een liedje te zingen. ,,Ik ga niet zingen", stelde hij hen enigszins teleur. Maar die teleurstelling nam hij snel weg met wat hij vervolgens wél zei: ,,Ik heb dankzij jullie en mijn medespelers fantastische jaren gehad. Het is een fantastische club. Misschien kom ik ooit terug. We zien wel. Ik wens de spelers veel succes in de titelrace en hoop dat ze hem binnenhalen, want dan kunnen we weer een feestje bouwen in Amsterdam."

Mooie woorden van Edwin van der Sar voor Vurnon Anita. Mooie woorden van Edwin van der Sar voor Vurnon Anita.

Die wens uitten Vurnon Anita en Gregory van der Wiel eveneens. ,,Ik hoop dat we dit jaar ook weer kampioen worden", sprak Anita alsof hij nog altijd tot de kern van de selectie behoort. ,,Ik wil de trainersstaf, spelers en supporters bedanken die mij al die jaren hebben gesteund." Van der Sar had ook mooie woorden voor de multi-functionele Ajacied. ,,Bij alle trainers die jij hebt meegemaakt, en dat waren er nog al wat, was jouw positie altijd een vraagteken. De laatste tijd was jij onmisbaar voor het elftal."

Ook Van der Wiel heeft wel zin in een feestje in zíjn stad. ,,Ik hoop dat we aan het einde van dit jaar weer een mooi feest kunnen vieren in Amsterdam. Ik wil iedereen bedanken voor al die mooie jaren. Jullie hebben mij gemaakt tot de speler die ik nu ben. Het was een droom om voor Ajax te spelen en die is uitgekomen." Van der Sar, zelf in bezit van een meer dan verdienstelijk palmares, benijdde de rechtsback: ,,Wie had gedacht dat je, nadat je terugkeerde van Haarlem naar Amsterdam, 191 duels zou spelen voor Ajax. Bovendien heb je een WK-finale gespeeld. Dat heb ik nooit gered. Op dit moment sta je bovenaan met PSG en wellicht haal je je derde landstitel op rij. Veel succes en bedankt voor al die jaren."

Na de mooie woorden, volgden fraaie cadeaus en kregen de drie afscheidnemende Ajacieden nog een imponerend vuurwerk bij het uitluiden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Van der Wiel spreekt de fans toe: ,,Ik hoop dat we aan  het einde van dit jaar weer een mooi feest kunnen vieren in Amsterdam." Van der Wiel spreekt de fans toe: ,,Ik hoop dat we aan het einde van dit jaar weer een mooi feest kunnen vieren in Amsterdam."
Vertonghen: 'Misschien kom ik hier ooit terug.' Vertonghen: 'Misschien kom ik hier ooit terug.'
Van der Wiel neemt afscheid van zijn fans. Van der Wiel neemt afscheid van zijn fans.
Anita, Van der Wiel en Vertonghen staan stil bij het eerbetoon. Anita, Van der Wiel en Vertonghen staan stil bij het eerbetoon.