Menu

Droge training onder stadiondak

Van de regen, de hagel en de wind hadden de Ajacieden in tegenstelling tot de rest van de week geen last bij de training vrijdagochtend. Er werd in het stadion getraind en het dak was dicht, dus werden, behalve de kou, de weersinvloeden buiten gehouden.

Hedwiges Maduro had zich bij de selectie gevoegd en Rafael van der Vaart had zich eveneens bij de groep aangesloten. Johnny Heitinga, Bogdan Lobont en Steven Pienaar bleven binnen.

De training stond in het teken van de wedstrijd zaterdagavond tegen De Graafschap. Na een korte kaatsoefening werd er een partij gespeeld zoals ook vorige week vrijdag het geval was. Negen Ajacieden deden alsof ze de tegenstander van morgen zijn. De technische staf verwacht een verdedigend De Graafschap, want de 'niet-hesjes' moesten vooral verdedigen en konden niet scoren. De negen hesjes moest druk zetten, snel combineren, kort spelen en scoren natuurlijk. Maar tegen zoveel verdedigend ingestelde spelers was dat niet eens zo makkelijk. Ruud Krol had zijn verdedigers goed geïnstrueerd, want de hesjes kwamen er nauwelijks door. De spelers die niet in het partijtje meededen, oefenden in het afronden op doel met Wil Coort en de andere keeper.

Na de partijvormen namen Ronald Koeman en Tonny Bruins Slot Yannis Anastasiou, Nourdin Boukhari, Thomas Vermaelen, Zdenek Grygera en Julien Escudé mee om standaardsituaties voor het doel door te nemen. Wesley Sneijder, Mauro Rosales en Tom Soetaers zorgden voor de aanvoer vanuit verschillende hoeken en posities op het veld. De rest van de groep deed een grote rondo in het midden.

Om twaalf uur was de officiële training voorbij en mochten de Ajacieden naar binnen. ,,Bewaar je energie voor morgen'', adviseerde Ruud Krol. Maar naar dat advies werd niet goed geluisterd. Stanley Aborah en Ryan Babel gingen overschieten over grote afstand, Boukhari, Maxwell, Filipe en De Jong deden een mini-rondo aan de overkant van het veld, de jongens die al bij Koeman en Bruins Slot stonden gingen nog vrije trappen oefenen en Daniël de Ridder bleef een balletje trappen met Stanley Menzo. Omdat eigenlijk nog niemand van het veld wilde, mengde Krol zich ook maar bij het laatste duo. Want naast werk blijft voetbal ook nog steeds de grootste hobby.