Menu
Dromen van een toekomst bij Ajax

Dromen van een toekomst bij Ajax

Tijdens de krokusvakantie worden bij Ajax traditioneel de Talentendagen gehouden. Deze week komen er ruim 1.000 jonge voetballertjes naar de Toekomst om hun kunsten te vertonen. Voor een klein aantal deelnemers gloort er wellicht een plek in de jeugdopleiding van Ajax. Rafael van der Vaart, Vurnon Anita en Gregory van der Wiel gingen hen ooit voor.

Een van de mooie verhalen die voor altijd rondom de Talentendagen hangt, is het verhaal van Jeffrey Sarpong. De aanvaller stuurde als een kleine jongen een brief naar het televisieprogramma Willem Wever met de vraag hoe hij profvoetballer bij Ajax kon worden. Het antwoord luidde: kom naar de Talentendagen. De rest is geschiedenis. Het talent van Sarpong werd opgemerkt, hij belandde in de jeugdopleiding van Ajax, maakte jaren later zijn debuut in Ajax 1 en speelt tegenwoordig in Spanje (Real Sociedad, momenteel op huubasis bij NAC Breda).

Ook de Oranje-internationals Rafael van der Vaart en John Heitinga kwamen ooit als kleine jongen naar de Talentendagen van Ajax. Net als de huidige A-selectiespelers Gregory van der Wiel, Vurnon Anita en Kenneth Vermeer. De doelman van Ajax kwam ooit als voetballer naar de Talentendagen. Coördinator Hennie de Regt herinnert het zich nog als de dag van gisteren. ,,Een aantal jaren later kwam ik Vermeer als keeper bij de C1 van Ajax weer tegen. Zo zie je maar; als voetballer kwam hij er destijds niet doorheen, maar tegenwoordig is hij keeper van Ajax 1.”

De ruim 1.000 deelnemers, waaronder 180 keepers, krijgen binnenkort allemaal bericht van Ajax. Voor het merendeel zal de dag bij Ajax bij een mooie ervaring blijven, voor een kleine groep gelukkigen zit er wellicht nog meer in het vat. Op 14 en 21 maart staan de terugkomdagen op het programma. Dan mogen ze opnieuw aan de scouts en jeugdtrainers van Ajax laten zien wat ze kunnen. De beste pupillen vormen straks de romp van de nieuwe F1 en E3 van Ajax.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Toekomst is deze week het decor van de Talentendagen. De Toekomst is deze week het decor van de Talentendagen.
Lange rijen bij de inschrijving. Lange rijen bij de inschrijving.
Hennie de Regt (rechts) coördineert de Talentendagen bij Ajax. Hennie de Regt (rechts) coördineert de Talentendagen bij Ajax.
Er werd fel om de bal gestreden. Er werd fel om de bal gestreden.
De jeugdtrainers en scouts houden de talenten goed in de smiezen. De jeugdtrainers en scouts houden de talenten goed in de smiezen.
Ruim 1.000 voetballertjes zijn deze week te gast bij Ajax. Ruim 1.000 voetballertjes zijn deze week te gast bij Ajax.