Menu

Droom Akachar komt uit

Jamal Akachar heeft maandagmiddag een contract voor anderhalf jaar bij Ajax getekend. Daarmee komt een lang gekoesterde droom voor de aanvaller van de Ajax Zaterdag 1 alsnog uit.

Akachar speelde eerder voor Ajax in de A2. Nadat hij vorig seizoen een half jaar niets had gedaan - hij was gestopt met voetbal - besloot hij toch weer te gaan voetballen. Dit keer bij het hoogste elftal van de amateurs van Ajax, dat in de eerste klasse uitkomt.

De taxichauffeur werd door John van 't Schip opgeroepen voor een wedstrijd tegen HET, een combinatie-elftal van spelers uit de Amsterdamse hoofdklasse, eerste klasse en tweede klasse. Door een tekort aan spelers bij Jong Ajax riep Van 't Schip Jamal ook voor de thuiswedstrijd tegen Jong Willem II op. ,,In die wedstrijd heb ik niet gespeeld, maar het was natuurlijk fantastisch om er weer bij te zijn. Daarna is het snel gegaan. Tegen Jong Feyenoord mocht ik al invallen en daarna scoorde ik in alle wedstrijden, waarin ik in de basis stond. Vooral de wedstrijd in de Arena tegen Willem II was natuurlijk heel speciaal."

Hoewel zijn droom al is uitgekomen, heeft Jamal Akachar kort na de contractondertekening alweer een nieuw doel. ,,Het niveau bij Jong Ajax is in vergelijking met de Zaterdag 1 natuurlijk groot. Vooral je handelingssnelheid moet veel hoger zijn. Ik kan echter goed meekomen. De volgende stap is om Ronald Koeman van mijn kwaliteiten te overtuigen."