Menu
‘Droom is met z’n drieën in Ajax 1 spelen’

‘Droom is met z’n drieën in Ajax 1 spelen’

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een blog voor Ajax.nl. Davy Klaassen, Vaclav Cerny, Merel van Dongen en Joël Veltman wisselen elkaar telkens af. Ditmaal is het de beurt aan Vaclav Cerny.

Zondag ben ik terug gekomen van het trainingskamp met Ajax 1. Ik denk dat het een positieve week was. Ik heb anderhalve week vrij gehad, de laatste dagen hadden we een programma meegekregen om zelf te trainen. Het was best een stap van vakantie naar zware trainingen. Ik heb moeten afzien, dat kon je ook wel op de foto’s zien die op de site zijn geplaatst. Ik wilde alles honderd procent doen en dat is goed gelukt zonder dat ik een blessure heb opgelopen. Ik heb goed getraind en ben klaar voor de wedstrijden.

Op Instagram zag je ook veel foto’s van mij voorbij komen. Niet zo raar, want Nemanja Gudelj had het account van Ajax voor een dag overgenomen en ik lag bij Nemanja op de kamer. Dat was leuk. Wij gaan ook buiten het voetbal veel met elkaar om. Als ik bij het eerste train, komt hij mij altijd ophalen want ik heb nog geen auto. Het is altijd lachen met hem. Wij denken veel hetzelfde en hebben ook dezelfde humor. Na de training chillen we ook wel vaak bij hem of bij mij.

Benen beetje moe
Ik mocht invallen tijdens het oefenduel met HSV. Ik ben blij dat ik weer speelminuten heb gemaakt. Dat is positief. Tijdens de wedstrijd had ik wel het gevoel dat mijn benen een beetje moe waren. Ik voelde dat ik in de eerste meters niet was als normaal . Ik had wel een paar goede momenten met goede acties. Natuurlijk is het wel logisch dat het wat moeizaam ging na zo’n zware week. Maar toch heb ik zo’n positie dat ik zeer regelmatig wat moet laten zien. Ik ben nooit tevreden, zelfs niet als ik twee keer scoor.

We stonden zaterdag tegen HSV even met z’n drieën in het veld. Dan bedoel ik Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en ik. Zoals we in de A1 ook altijd stonden. Gelijk toen Appie in het veld kwam, hadden we een actie met z’n drieën. Het is mooi dat we dit nu ook in Ajax 1 kunnen doen.  Ik was het eerste met een doelpunt, Donny met 90 minuten en Appie moet nog even wachten, maar ik weet honderd procent zeker dat het hem gaat lukken. Vorig seizoen waren we altijd samen en werden we ook vaak in één adem genoemd. Daarom was het best moeilijk dat we opeens apart gingen. Natuurlijk is dat normaal in het voetbal. Het is een grote droom om snel met ons drieën in een officiële wedstrijd van Ajax 1 samen te spelen. Wij moeten de trainers laten zien dat we die stap aankunnen.

Mijn doel is een vaste waarde te worden in de selectie van Ajax. Ik wil het onder 21-team van Tsjechië naar het EK helpen en – ik weet dat dat wel een heel hoog doel is – ik wil mijn debuut maken voor het A-elftal van Tsjechië.