Menu
Droom: spelen tegen Lucky Ajax

Droom: spelen tegen Lucky Ajax

Voor Bruce Weyzig werd op de Open Dag een jongensdroom werkelijkheid. Als een van de winnaars van Spoxx, het virtuele Ajax-aandelenspel, won de 23-jarige Zwollenaar een plek in het sponsorteam dat het opnam tegen Lucky Ajax. Weyzig: ,,Fantastisch om een balletje te trappen tegen zoveel Ajax-iconen.’’

Aan Ajax-iconen geen gebrek, woensdagmiddag op de Toekomst. Aansluitend op de presentatie van de selectie op P2 verschenen onder meer Sjaak Swart, Richard Witschge, John van ’t Schip en Stanley Menzo op het hoofdveld van de Toekomst. De Lucky Ajacieden - ook John Bosman, Shota Arveladze en Aron Winter hebben hun sporen verdiend in Ajax 1 - stonden tegenover een selectie van Ajax-sponsors. Met in het sponsorteam een speciale plek voor Weyzig.

Weyzig, gehuld in een uitshirt met rugnummer 9, behoorde afgelopen seizoen tot de succesvolste spelers van Spoxx. Het leverde de twintiger een uitnodiging voor een bijzonder duel op. ,,Ik kan het iedereen aanbevelen om mee te doen met Spoxx’’, vertelt Weyzig met een brede grijns. ,,Misschien sta jíj volgend jaar wel tegenover je favoriete oud-Ajacieden.’’

John Bosman speelde ook mee met Lucky Ajax. John Bosman speelde ook mee met Lucky Ajax.

Vooraf voelde Weyzig wel wat ‘gezonde spanning’. De Ajax-fan keek de voorbije dagen al reikhalzend uit naar het duel tegen Lucky Ajax. ,,Maar zo vlak voor dit duel waren alle zenuwen wel verdwenen. Dit is een dag waarvan je alleen maar moet genieten. Fantastisch ook om het Ajax-shirt te mogen dragen.’’ De Zwollenaar kon ook genieten van een gastspeler in de ploeg van de onverslijtbare Sjaak Swart. Tennisser John van Lottum was ook geselecteerd door ‘keuzeheer’ Swart.

Bruce Weyzig oog in oog met zijn favoriete oud-Ajacied: Sjaak Swart. Bruce Weyzig oog in oog met zijn favoriete oud-Ajacied: Sjaak Swart.

Zoals verwacht waren de sponsors geen partij voor het elftal oud-Ajacieden. Lucky Ajax had een helft nodig om een 8-0-voorsprong te nemen. In de tweede helft schroefden de oud-Ajacieden het tempo wat terug en kwamen er ‘slechts’ twee treffers bij. ,,Na dit duel staan er geloof ik nog wat drankjes klaar’’, vervolgde Weyzig, kort na de 10-0-nederlaag. Gewillig poseert de gastspeler voor de telefooncamera van twee jonge Ajacieden. ,,Dan kan ik vast zelf ook met wat Ajacieden op de foto. Mijn favoriete Ajacied in dit Lucky Ajax? Voor een man als Sjaak Swart kun je alleen maar bewondering hebben. Hij voetbalt nog steeds zó makkelijk.’’

Richard Witschge houdt een balletje hoog met Wamberto. Richard Witschge houdt een balletje hoog met Wamberto.
Shota Arveladze dolt de keeper van het Ajax-sponsorteam. Shota Arveladze dolt de keeper van het Ajax-sponsorteam.
Een volle Bob Haarms Tribune voor het duel tussen Lucky Ajax en de Ajax-sponsors. Een volle Bob Haarms Tribune voor het duel tussen Lucky Ajax en de Ajax-sponsors.
Hetzer Ubbens was namens adidas lid van het sponsorteam. Hetzer Ubbens was namens adidas lid van het sponsorteam.
Richard Witschge en Shota Arveladze delen handtekeningen uit. Richard Witschge en Shota Arveladze delen handtekeningen uit.