Menu
Droomdag met Ajax AEGON Clinic

Droomdag met Ajax AEGON Clinic

Bijna 40 kinderen uit Southampton en omgeving beleefden een onvergetelijke vrijdag met de Ajax AEGON Clinic. De Ajacieden Joël Veltman, Mickey van der Hart en Stefano Denswil toonden zich bedreven in het geven van voetballessen. Net als Carlo l’Ami en Hennie Spijkerman droegen zelfs ook de meelevende ouders langs de lijn een steentje bij aan het evenement.

,,Als je deze kinderen ziet genieten is dat extra mooi’’, vertelt Spijkerman tussen twee voetbaloefeningen door. De meeste voetballertjes zijn tussen de 10 en 14 jaar jong. Het zijn kinderen van medewerkers en klanten van Ajax’ hoofdsponsor AEGON. ,,Tijdens onze trip naar Brazilië, in de winterstop begin dit jaar, gaven we ook een clinic. Alleen toen voor een gemêleerdere groep; van jong tot oud en van directeur tot medewerker. Bij deze jeugd zie je extra veel passie. Ook daarom hebben we bewust voor deze jonge jongens uit onze selectie gekozen.’’

Veltman, Denswil en Van der Hart tonen zich prima ambassadeurs voor hun club en hoofdsponsor. Het is Spijkerman al opgevallen dat er trainerstalent schuilt in de jonkies. ,,In het begin is het natuurlijk even wennen, in het Engels. Maar uiteindelijk zie je ze al brutaal een eigen interpretatie geven aan de oefenstof.’’ Voor Denswil is dat eigenlijk niet meer dan logisch. De fysiek sterke verdediger voltooide twee jaar terug zijn studie Sport & Beweging aan het R.O.C. Rai in Amsterdam. Denswil is dus gediplomeerd sporttrainer. ,,Ik heb toen ook stages gelopen en les gegeven aan kinderen van deze leeftijd’’, vertelt Denswil als hij ondertussen wat kinderen voorziet van handtekeningen. ,,Het enige verschil is dat het nu in het Engels gaat. Maar het is heel leuk.’’

Doelman Mickey van der Hart geeft keeperstips. Doelman Mickey van der Hart geeft keeperstips.

De kids leven zich uit op de verschillende speelveldjes op het immense Wellington Sports Ground. Welk voetbalspel wordt gespeeld maakt niet eens zoveel uit, lijkt het. Een kleine partij, pylonen omschieten of een-tegen-een-duels met de keeper; alles gebeurt met een lach. Het zichtbare plezier werkt aanstekelijk. Ook Darren Whaiti leeft flink mee. ,,We love the way they play’’, vertelt de liefhebber en trainer van de Under 12 van Queens Keep Football Club. Zoontje Yoro en een elftal clubgenoten van QKFC staan in het veld. Met they worden de Ajacieden bedoeld. Ajax is een club naar het hart van de seizoenkaarthouder en levenslange fan van Southampton. ,,De techniek van de Ajacieden is altijd, door de jaren heen, geweldig geweest. Mijn team speelt 3-1-4-2, maar we willen eigenlijk naar 4-3-3. Beetje naar het Ajax-spel.’’

Whaiti geeft zijn oren en ogen flink de kost. Het nieuwe seizoen voor de U12 van QKFC staat alweer bijna voor de deur. De jeugdtrainer slaat de oefenstof goed op in zijn geheugen. ,,Ik las laatst een boek over de jeugdopleiding van Ajax. Amazing. Totall football is waar wij ook naar streven. Totale beweging, overal op het veld.’’ Als Spijkerman alle jongetjes en meisjes voor de laatste keer bijeen roept zit het voetbaldeel van de clinic erop. ,,Ik heb heel wat talent gezien’’, vertelt de assistent-trainer in het Engels. ,,Maar vergeet ook niet hard te werken. Alleen zo kun je ergens komen. Doe je best.’’ Met een uitgebreide handtekeningensessie wordt de Ajax AEGON Clinic afgesloten. Maandag kunnen ook kids van AEGON-relaties in Norwich snuffelen aan de voetbalfilosofie van Ajax. Ook die dag verzorgen Ajacieden een exclusieve clinic.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Namens de technische staf waren Hennie Spijkerman en Carlo l'Ami present. Ook spelersbegeleider Herman Pinkster droeg bij aan het succes van de clinic. Namens de technische staf waren Hennie Spijkerman en Carlo l'Ami present. Ook spelersbegeleider Herman Pinkster droeg bij aan het succes van de clinic.
Stefano Denswil aan het werk met voetbaljeugd uit Southampton en omstreken. Stefano Denswil aan het werk met voetbaljeugd uit Southampton en omstreken.
Ook van Joël Veltman konden de jonkies veel leren. Ook van Joël Veltman konden de jonkies veel leren.
Van der Hart legt de fijne voetbalkneepjes uit. Van der Hart legt de fijne voetbalkneepjes uit.
Van der Hart en Carlo l'Ami verzorgden de keepersinbreng bij de clinic. Van der Hart en Carlo l'Ami verzorgden de keepersinbreng bij de clinic.
Hennie Spijkerman besluit de Ajax AEGON Clinic. Hennie Spijkerman besluit de Ajax AEGON Clinic.