Menu

Droomdebuut Reuser bij Ipswich

Martijn Reuser maakte zaterdag een droomdebuut voor zijn nieuwe club Ipswich Town. De Amsterdammer scoorde in de slotfase van een belangrijk duel tegen Fulham de winnende treffer. Reuser was een kwartier voor tijd ingevallen. Door zijn doelpunt blijft Ipswich Town staan op de tweede plaats van de ranglijst.

Reuser (25) vertrok vorige week vlak voor het sluiten van de transfermarkt naar Engeland. Reuser is officieel eigendom van Vitesse. Na een slepend conflict met (ex-)trainer Herbert Neumann keerde hij vorig jaar zomer terug naar Amsterdam. Zijn oude club Ajax huurde dit seizoen de aanvaller van de Arnhemse club. Onder Wouters kwam hij echter weinig aan spelen toe.

Reuser tekende donderdag een contract bij Ipswich Town. De middenvelder van Ajax beklonk woensdagavond in Engeland met zijn zaakwaarnemer Karel Jansen van Sport Promotion de deal met de eerste-divionist. Ipswich hoopt dit seizoen nog naar de Premier League te promoveren. De club zou de voetballer tot eind dit seizoen willen huren, met een optie tot koop.

Het had er nog alle schijn van dat Reuser een goed voetbaljaar zou doormaken. Tijdens de voorbereiding was de Amsterdammer goed op dreef. In de oefenduels scoorde hij een dozijn doelpunten. Desondanks speelde Reuser dit seizoen slechts vijf duels voor het eerste, drie keer in de competitie en twee keer in Europees verband.