Menu

Droomdebuut Van der Meyde in Oranje

Andy van der Meyde debuteerde zondagavond voor het Nederlands Elftal met een doelpunt. De Ajacied scoorde tegen de Verenigde Staten de 2-0 voor Oranje. Dat was tevens de eindstand.

Afgelopen woensdag oefende Oranje in het Olympisch Stadion tegen Ajax. In die wedstrijd - van een keer 25 en een keer 30 minuten - speelde de Ajacied 25 minuten mee met het Nederlands Elftal. Daarin liet hij niet bijzonder veel zien.

Hoe anders was dat zondagavond tijdens zijn officiële debuut in het oranjeshirt met nummer 7. De rechtsbuiten speelde met flair, gaf mooie voorzetten en zette zichzelf ook nog eens in fraaie scoringsposities.

Hoewel hij in de eerste helft al had moeten scoren, verzuimde hij de bal met zijn linkervoet binnen te schieten. In de tweede helft bekroonde hij zijn debuut wel met een doelpunt. In de 76e minuut ging de Ajacied goed door na een verdedigende misser van de Verenigde Staten. Hij omspeelde de keeper en schoot goed in, wat de 0-2 op het scorebord bracht.

In de eerste helft had Roy Makaay Oranje al op een 0-1 voorsprong gezet. Dat was op basis van de eerste 45 minuten onverdiend, maar op de overwinning van het team van Dick Advocaat viel na 90 minuten niets af te dingen.

Na afloop gaf Van der Meyde zijn eerste oranjetricot weg. Ajax-ploeggenoot John O'Brien was de gelukkige ontvanger en de Amerikaan, die net als Van der Meyde de hele wedstrijd speelde, zag zijn debuterende ploeggenoot in het wit van het veld af lopen. Ongetwijfeld met een voldaan gevoel.