Menu

Druk voor duel tegen AS Roma is groter

Ronald Koeman gaf maandagmiddag tijdens de persconferentie voor het vertrek naar Rome toe dat de druk voor Ajax groter is dan in voorgaande wedstrijden. ,,We zijn zo dicht bij de kwartfinale, maar ook de tegenstander heeft nog een kans. Daardoor is het een beladen duel."

,,Als je de kwartfinale haalt is dat fantastisch," aldus Koeman. ,,Maar als we het niet halen, doet dat niet af aan de prestatie. Je mag niet vergeten waar we vandaan komen. We hadden geen ervaring op dit niveau, maar hebben ons tactisch aangepast en met veel vrijheid gespeeld. Dat we onbevangen kunnen spelen, maar wel met discipline, is onze grootste kwaliteit. Het zou zelfs de doorslag kunnen geven. We zullen teleurgesteld zijn als het niet lukt. Halen we het wel, dan hebben we iets bereikt dat niemand voor mogelijk hield."

Koeman verwacht dat AS Roma alles uit de kast trekt. ,,Ze zullen alles doen wat mogelijk is. Daarom is de scheidsrechter erg belangrijk. Hij zal een belangrijke stempel op het duel drukken. Italiaanse ploegen gaan namelijk ver in het provoceren. Daartegen moeten we bestand zijn. Door koel en zakelijk te blijven en vooral te blijven voetballen. Voor Roma is dit de laatste kans om het seizoen te redden."

Het is voor Ajax te hopen dat Trabelsi, Bergdølmo en Ibrahimovic het redden. Trabelsi zou eventueel met een zwaar ingezwachtelde enkel kunnen spelen, Bergdølmo was in de nacht van zondag op maandag ziek geworden en het is afwachten of hij dinsdag genoeg is opgeknapt om mee te reizen. Ibrahimovic ging uit voorzorg vanmiddag naar het ziekenhuis. ,,De kans is groter dat hij wel speelt, dan dat hij niet speelt", aldus Koeman. ,,Voor deze wedstrijd willen we wel een risico nemen door Trabelsi en Zlatan op te stellen. Maar mocht Zlatan het niet redden, dan is het waarschijnlijk dat we Van der Vaart als diepste speler opstellen."

Zorgen maakt Koeman zich niet over de vermoeidheid in de groep. ,,Zo'n wedstrijd in de Champions League staat op zich. Wij hebben bewezen dat we er op die momenten kunnen staan. Als je kijkt naar de andere ploegen in deze poule, dan zie je dat ze dit weekeinde alle drie hebben verloren. Wij niet. Ik was niet erg tevreden over de wedstrijd gisteren, maar als je er een nachtje over hebt geslapen en je ziet de uitslagen van Valencia, Arsenal en AS Roma, dan hebben wij ons toch goed staande gehouden."

Het wordt in Italië een andere wedstrijd dan uit bij Valencia, schat Koeman in. ,,Valencia neemt het initiatief in een wedstrijd, zet je onder druk. Dat doet Roma niet. Wij zullen veel in balbezit zijn. Het scheelt natuurlijk veel dat Totti er niet bij is. Hij maakt veel doelpunten en geeft regelmatig beslissende assists. Zonder hem is de kwaliteit van Roma lager."