Menu
Drukke agenda voor Rommedahl

Drukke agenda voor Rommedahl

Dennis Rommedahl beleefde een drukke eerste werkdag bij Ajax. Na de teamfoto op de Nieuwmarkt begon de Deen aan het eind van de middag aan zijn eerste training.

Rommedahl (midden) luistert naar zijn nieuwe coach Henk ten Cate. Rommedahl (midden) luistert naar zijn nieuwe coach Henk ten Cate.

De Ajacieden konden vanaf de Nieuwmarkt bijna rechtstreeks door naar het trainingsveld naast de ArenA. Vanwege de fotosessie was de training verplaatst naar het eind van de middag. Dennis Rommedahl zette zijn eerste stappen op de Amsterdamse trainingsgrond en dat beviel hem uitstekend. ,,Ik heb heerlijk getraind”, zei de van Charlton Athletic overgekomen voetballer na de training. ,,De omstandigheden waren echt Nederlands met een beetje regen en een nat veld. Maar eerlijk gezegd hou ik daar wel van. Dan wordt het veld lekker snel.”

De Deen was de enige speler met korte mouwen. ,,Dat Nederlandse weer bevalt me wel." De Deen was de enige speler met korte mouwen. ,,Dat Nederlandse weer bevalt me wel."

Morgen reist Rommedahl met de selectie af naar Schotland voor het tweede trainingskamp in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daar kan de Scandinaviër laten zien wat hij waard is en kan hij zijn ploeggenoten beter leren kennen. Veel aanpassingsproblemen zal de Rommedahl waarschijnlijk niet ondervinden. Hij verbleef al eerder acht jaar in Nederland toen hij bij PSV onder contract stond. ,,Het was fijn om iedereen om me heen Nederlands te horen praten”, besloot de international zijn bomvolle dag.

Bekijk het hele interview met Rommedahl later vanavond op Ajax TV.